«РУХ» ПІДПИСАВ ЛЕГЕНДУ ЗБІРНОЇ ІСЛАНДІЇ!

Чвертьфіналіст Чемпіонату Європи, учасник Чемпіонату світу оборонець Рагнар Сігурдссон відтепер захищатиме кольори львівського «Руху».

 

 

Досвідчений центральний захисник підписав контракт із «жовто-чорними» терміном на півроку з можливістю пролонгації ще на рік. За «Рух» титулований ісландець гратиме під 22-им номером.

 

 

Вболівальники пам’ятають феєричну гру Рагнара Сігурдссона за національну команду Ісландії на Чемпіонаті Європи 2016. Тоді його збірна дійшла до чвертьфіналу єврофоруму. В 1/8 фіналу ісландці сенсаційно перемогли англійців з рахунком 2:1. Рагнар Сігурдссон відзначився забитим голом та був визнаним найкращим гравцем матчу.

 

 

У своїй яскравій кар’єрі 34-річний оборонець виступав за такі клуби: ФК «Филкір» (Ісландія), ФК «Гетеборг» (Швеція), ФК «Копенгаген» (Данія), ФК «Краснодар» (Росія), ФК «Фулхем» (Англія), ФК «Рубін» (Росія), ФК «Ростов» (Росія). Останнім клубом Рагнара був данський «Копенгаген». 

Також оборонець неодноразово допомагав своїм командам тріумфувати у різних чемпіонатах та здобувати національні Кубки: чемпіон Швеції (2007), володар Кубка Швеції (2008), володар Суперкубка Швеції (2008), володар Кубка Данії (2012), чемпіон Данії (2013), бронзовий призер чемпіонату Росії.

А ще у активі Рагнара Сігурдссона 96 матчів за збірну Ісландії та 5 голів. За кількістю зіграних поєдинків за національну команду оборонець входить у топ-трійку. 

 

 

Рагнар Сігурдссон, гравець ФК «Рух»: «Моє головне завдання в «Русі» – допомогти команді зберегти прописку в елітному дивізіоні. Прийшов сюди тому, що добре знаю головного тренера. Свого часу разом з Іваном Федиком працював в іншому клубі. Знаю, що у «Руху» грандіозні плани. Тут будується чудова Академія. Тож я радий бути частиною цього проекту. 

До переїзду сюди небагато знав про Україну. Звісно, чув про такі клуби, як «Шахтар» та «Динамо», адже вони грають у єврокубках. Доводилось грати проти вашої національної команди. Пригадую, тоді ми перемогли – 2:0. Це була дуже важлива гра для нас. Але скажу одне: проти українців грати доволі складно».

 

 

Володимир Лапіцький, спортивний директор ФК «Рух»: «Гравець своєї національної збірної у нашому клубі вперше. Прихід Рагнара Сігурдссона в «Рух» – це заслуга головного тренера Івана Федика. Іван Зінонович особисто з ним знайомий, тому, мабуть, дев’яносто п’ять відсотків роботи здійснив він. Рагнар довіряє нашому головному тренеру. Звичайно, коли він побачив масштаби клубу, безпосередньо Академію та те, як стрімко розвивається клуб, то не міг нам відмовити. Сподіваємось, у нього тут все вдасться. 

В цьому чемпіонаті і в наступному ми робимо ставку на молодих футболістів, але молодь зазвичай вчиться у досвідчених гравців. Вони зростають біля них. Футболіста, який забивав в 1/8 фіналу Чемпіонату Європи у нас ще не було і невідомо коли з’явиться. Цей футболіст за своїми характеристиками – лідер. Він вже багато років є гравцем національної збірної, де його дуже поважають. Не хочу роздавати жодних авансів, адже це футболіст, який багато чого кому довів. Сподіваюсь, на полі він проявить себе, як лідер захисту і футболіст, на якого рівнятиметься наша молодь».

 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини