«РУХ» ПЕРЕДАВ УКРАЇНСЬКИМ АРТИЛЕРИСТАМ КУНГИ ТА ЛАЗНЕ-ПРАЛЬНИЙ КОМПЛЕКС

 

45-та окрема артилерійська бригада Збройних сил України отримала чергову допомогу від футбольного клубу «Рух» і мецената Григорія Козловського.

Цього разу це три КУНГи, які вже використовують за призначенням на передовій, і комплект для облаштування мобільного лазне-прального комплексу та пунктів обігріву.

КУНГ (Кузов Уніфікований Нульового Габариту або Кузов УНіфікований Герметизований) – це мобільне приміщення, де захисники можуть обігрітися, приготувати їжу та відпочити.

Сергій КУЧЕР, військовий 45-ої окремої артилерійської бригади: «Це, безумовно, зручно. Простору вистачає, тепла від буржуйки дуже багато. Тобто обігрітися та приготувати їжу – без жодних проблем. Хлопці на волонтерських засадах облаштовують ці КУНГи, фарбують їх, збирають меблі. Я, наприклад, у цивільному житті замаюся електрикою, тож тут установив електроустаткування. Всі допомагають, як можуть».

Кожен КУНГ облаштували буржуйками, меблями, спальними місцями й іншим необхідним обладнанням. КУНГи виготовляють індивідуально під потреби кожної бригади.

Руслан КОВАЛЬ, керівник підприємства, де облаштовують КУНГи для військових: «Приїжджають машини, ми їх оглядаємо, обладнуємо, виготовляємо меблі, колись робили кухні-шафи, зараз – тапчани, столи, встановлюємо буржуйки, щоби було тепло нашим хлопцям. Виконуємо їхні побажання, бо кожна машина робиться під якусь службу».

КУНГи важко придбати, тож кожне таке мобільне приміщення ремонтують на підприємстві. Облаштовують його приблизно впродовж тижня.

Олександр СИТАРУК, військовий 45-ої окремої артилерійської бригади: «Дуже дякую футбольному клубу «Рух» за таку підтримку. Вона насправді дуже нам потрібна. Допомогу відчуваємо буквально щодо всього, що потрібно, без усяких проблем».

Юлій РУДНИЦЬКИЙ, волонтер: «Це вже черговий етап. Раніше були й вантажівки, й обладнання для ремонту автомобілів. Потреби хлопців, на жаль, не зменшуються, а збільшуються. Тож кожен потрохи вносить свою лепту в те, щоби максимально ми могли вичавити ворога звідси, кожен долучається, чим може, – хтось ремонтом, хто знаходить контакти, хтось це все організовує. І такий ланцюжок допомагає нам витискати орків з нашої землі».

Крім того, футбольний клуб «Рух» передав комплект для облаштування мобільного лазне-прального комплексу та пунктів обігріву. Зокрема, бойлери, пральні та сушильні машинки, крани, труби, раковини й ОСБ-плити.

Олексій АФАНАСЕНКО, старший сержант 45-ої окремої артилерійської бригади ЗСУ: «Ми отримали лазне-пральний комплекс, куди входять пральні та сушильні машинки. Це для того, щоби наші бійці на передовій перебували в належному стані, щоби можна було покупатися, попрати одяг і йти в бій, захищати нашу Батьківщину не брудними, як москалі, а з чистими помислами, з чистими руками, з чистим тілом, з чистою душею, в чистому одязі. Допомога від наших друзів є дуже потужною та потрібною для нас. Її ми отримуємо вже не вперше».

Ігор ДЕДИШИН, генеральний директор ФК «Рух»: «Це також дуже важливі речі. Неможна сказати, що вони першої необхідності, але вони потрібні для того, щоби наші воїни почували себе в певному комфорті. Зараз на дворі зима, холодно, тож ці пункти обігріву стануть їм у пригоді. Плюс хочеться, щоби вони почувалися комфортно і з точки зору одягу, обмундирування і так далі. Тому лазне-пральний комплекс їм знадобиться. Жартуємо, що передаємо пральні машинки, на які в москалів великі апетити. Але ми дуже сподіваємося, що вони будуть служити нашим воїнам і в жодному разі не потраплять у руки ворогів».

Він також додав, що на кожен запит від військових, який надходив у футбольний клуб «Рух» чи до Григорія Козловського, була миттєва реакція. «Жовто-чорні» точно не втомляться допомагати українській армії, оскільки цей вкрай необхідно військовим. У «Русі» планують наступного року ще збільшити таку підтримку Збройним силам України.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини