РОСТИСЛАВ ЛЯХ ТА ОЛЕКСІЙ СИЧ – У «РУСІ»

Обидва футболісти влітку 2020 року підписали із «Рухом» довгострокові контракти терміном на 5 років, після чого відправились в оренду у «Карпати» Галич з сусідньої області. В січні цього року гравці приєдналися до основної команди «Руху». 

 

 

20-річний фланговий півзахисник Ростислав Лях кольори «Руху» захищатиме під 90-им номером, тоді, як 19 -річний опорник Олексій Сич обрав собі 77-ий. 

 

 

Ростислав Лях є уродженцем міста Мукачево Закарпатської області. Футболом почав займатися в однойменному клубі. Згодом перебрався до Львова й навчався в «УФК-Карпати». Виступав за юнацьку та молодіжну команди «зелено-білих». В Українській Прем’єр-Лізі у складі «Карпат» дебютував у жовтні 2019 року в матчі проти ПФК «Львів». Також захищав кольори юнацької та юніорської збірних України. 

 

 

Ростислав Лях, гравець ФК «Рух»: «Дуже радий повернутися до Львова. Дуже хотів грати у «Русі». Коли обирав між варіантами продовження кар’єри, схилявся найбільше саме до «Руху». «Рух» - це Львів, це місто, в якому я прожив півжиття. Тут я хочу розвиватись далі, як футболіст. Дякую Президенту та керівництву, які надали мені цей шанс. Тут є всі умови, аби розвиватись. Мабуть, найкращі в Україні. Футбол складається з конкуренції, тому якби не був до неї готовий, то не переходив би в «Рух. Налаштований боротись за місце у стартовому складі».

 

 

Олексій Сич народився у селі Зоря Рівненської області. Згодом у дитячому віці перейшов в «УФК-Карпати». Після цього виступав за юніорську команду «зелено-білих». Через деякий час потрапив у основну команду львівського клубу. У Favbet Лізі дебютував у березні 2020 року в поєдинку проти ПФК «Львів». 

Олексій Сич, гравець ФК «Рух»: «Для кожного молодого хлопця це крок вперед. Команда грає в Прем’єр-лізі. Хочеться грати на найвищому рівні, конкурувати з найкращими футболістами. Колектив тут хороший, багатьох вже знав раніше, база неймовірна! Приємно, що ми їдемо на збори з основною командою. Це означає, що тренерський штаб на нас розраховує. Будемо старатись, доводити своєю працею, що можемо допомогти «Руху».

Обидва футболісти вже завтра, 20 січня, вирушають із основною командою «жовто-чорних» на турецькі збори.

Володимир Лапіцький, спортивний директор ФК «Рух»: «Футболісти, яких ми презентували раніше, це досвідчені футболісти. Гравці, яких представляємо сьогодні - майбутнє нашого колективу і, вважаю, всього українського футболу. Наші вболівальники вже неодноразово чули в інтерв’ю Президента, що ми будемо давати шанс молодим львівським хлопцям себе зарекомендувати у клубі та на футбольній карті України. Ростислав і Олексій вже мають досвід виступів в УПЛ, мають великий потенціал і велику жагу в очах. Однозначно, це ті гравці, які мають підсилити наш клуб, бо ми їх брали під основну команду, а не на перспективу. Тренерський штаб на них розраховує. Але є конкуренція і вони мають бути до неї готові. Все в їхніх руках, ногах, головах».


loading...

0 коментарів

    Схожі новини