ПРЕЗИДЕНТ ІСПАНСЬКОГО «ЛУГО» – НА АКАДЕМІЇ «РУХУ»

Почесний Президент «Руху» Григорій Козловський провів екскурсію своєму колезі з іспанського «Луго» Тіно Сакесу. Президенти домовилися про подальшу співпрацю між клубами. 
 


Насамперед Григорій Козловський ознайомив Тіно Сакеса із філософією та візією «Руху» і розповів про тонкощі роботи Академії «жовто-чорних». Також Григорій Петрович провів екскурсію Академією: показав поля, житлові номери, тренерську, особистий кабінет та багато іншого. А ще продемонстрував приміщення, де вже незабаром запрацює медико-реабілітаційний центр та тренажерний зал. 
 


Григорій Козловський, почесний Президент ФК «Рух»: «Перш за все, хотів би подякувати Президенту іспанського «Луго» Тіно Сакесу, який завітав до нас на Академію. Цю зустріч ми планували вже довгий час. Півроку були у процесі перемовин. Дякую Олегу Смалійчуку, який організував нам цю зустріч. Ми дуже добре та продуктивно поспілкувалися із Тіно Сакесом. Ми теж маємо що показати європейцям та маємо чим пишатися. У нас хороша генетика, підростають дуже перспективні дітки, нація у нас також просто фантастична. Раніше ми просто не мали таких можливостей. Зараз у нас вони з’явилися».

Зустріч відбулась за сприяння співвласника львівських «Карпат» Олега Смалійчука. Президент «Луго» Тіно Сакес був приємно вражений побаченим та не приховував своїх емоцій. 
 


Тіно Сакес, Президент ФК «Луго»: «Це мій перший візит до Львова. Правду кажучи, я вражений містом та його атмосферою. Разом із Григорієм Козловським оглянули всю цю інфраструктуру. Насправді, те, що він тут робить є дивовижним. Це центр дозвілля та відпочинку, це спортивний центр, не лише з футболу, але й з плавання, лижного спорту. І дійсно, це щось неймовірне. Футбол – це пристрасть і велика мрія. Впевнений, що в цьому грандіозному комплексі, який будує Григорій Козловський, він втілив свою футбольну мрію. Цей проект має для нього величезне значення. Я дуже сильно вражений побаченим. Впевнений, що чимало функціонерів будуть брати на озброєння собі те, що зробив Григорій Козловський. Я щиро хотів би його привітати, адже його мрія стала реальністю».

Окрім приміщення Академії, Григорій Козловський показав своєму колезі усі об’єкти інфраструктури, які будуються навколо винниківського озера, а також президенти на підйомнику здійнялися на гору, де будуються гірськолижні траси. 
 


Григорій Козловський, почесний Президент ФК «Рух»: «Тіно Сакес, наскільки я знаю, є великим шанувальником спорту. Окрім футболу, він полюбляє кататись на лижах. Ми просто не могли собі відмовити у тому, аби здійнятись на підйомнику на гору та з висоти пташиного лету подивитися на цю красу. Тіно все дуже сподобалось».

На сам кінець екскурсії почесний Президент «Руху» та іспанського «Луго» проанонсували підписання меморандуму про співпрацю між клубами. 
 


Григорій Козловський, почесний Президент ФК «Рух»: «Ми на фінішній прямій до того, щоб офіційно «Рух» та «Луго» стали клубами-партнерами та підписали меморандум про співпрацю. Від цього я дуже щасливий, адже Іспанія – це дуже цікава країна, надзвичайно розвинена у футбольному плані. Тим паче, в «Луго» вже є хороша практика із залученням українських гравців до свого складу. Наші хлопці залюбки там грають у футбол. Переконаний, що наша співпраця буде мати дуже хороше продовження. Мене, як почесного Президента «Руху», цікавить європейський розвиток нашого клубу. Я вкотре хотів би наголосити на тому, що в нас багато партнерів у Європі, тож для кожної дитини відкриті двері у європейський футбол. Я завжди це декларував, що ми зацікавлені у тому, щоб у нас було якнайбільше європейських клубів-партнерів, щоб ми могли обмінюватись футболістами, досвідом роботи та проводити спільні дитячі турніри. Це все призведе до того, що футбол буде розвиватись. Діти отримають багато шансів, аби прогресувати. Ми з Тіно вже потиснули руки один та одному та практично підписали договір. 

Європейці зі свого боку мають хороший досвід та хорошу школу. Гадаю, наша дружба та співпраця лише додасть і їм, і нам. Це те, про що я мріяв. Наша філософія зараз починає давати плоди. Нам є чим поділитися та є що запропонувати для співпраці. Президент «Луго» Тіно Сакес дуже любить футбол, тому я думаю, що ми будемо, як рідні. У нас буде все гаразд».
 


Тіно Сакес, Президент ФК «Луго»: «Обійшовши усі обʼєкти - ті, що вже збудовані, й ті, що ще доробляються – я, направду, здивований усім, адже як тільки бачиш штучну водойму, яка буде ключовою ланкою усієї бази, це вражає.  Прогулянка, яку ми здійснили по невеличкому гірськолижному спуску, який також тут буде. Будинки відпочинку, поля, усе немовби підготовлене для того, щоб приймати дітей зі всієї України, а також із зарубіжжя для виховання, для розвитку футболу. Дійсно вражає, як усе продумано для батьків, для  того, щоб вони утримували маленьких дітей у садочках і могли бачити як їхні діти здають тести. Насправді захоплює усе те, що задумано у цьому грандіозному комплексі. І друг Григорій, направду, має купу ідей та велике серце, щоб все це звершити.

Я лише познайомився з Григорієм, і на його обличчі читається задоволення від того, що він тут розбудовує. Він це виношує в собі і хоче втілити усе те, про що думає. І я так думаю, що він щодня прогресує у роздумах і ще неодноразово обмірковує ідеї, які рояться в його голові.  І насправді цей центр, на мою думку, буде орієнтиром на міжнародному рівні, адже тут є все: і дозвілля, і спорт, і медицина. І це дивовижно. І коли це все буде завершено - він каже, що це буде наприкінці червня наступного року, цей центр буде вже функціонувати, я зі своєї сторони відгукнуся на запрошення, щоб приїхати сюди разом із командою «Луго», щоб зіграти товариський матч, і ми із задоволенням тут побудемо, щоб відсвяткувати відкриття цього грандіозного центру. Я б хотів його привітати із тим, що він робить, бо я впевнений, що він матиме світовий успіх».


loading...

0 коментарів

    Схожі новини