ПОРАЗКА «РУХУ» ВІД «МІЛАНА» В ЮНАЦЬКІЙ ЛІЗІ УЄФА

 

«Жовто-чорні» завершили виступи в єврокубку цього сезону, поступившись у гостях «Мілану» з рахунком 0:1. Єдиний гол забив Дзеролі, який влучно пробив головою наприкінці гри.

«Рухівці» вирішили з перших хвилин здивувати суперника пресингом, і їм це частково вдавалося. Така активність спричинила до того, що за підсумками першого тайму гості зі Львова переважали за відсотком володіння м’яча – 55 на 45. Перевага в цьому компоненті тривала до фінального свистка (загалом – 51 на 49 на користь «Руху»).

Однак футболісти «Мілана» на правах господарів спробували на початках атакувати гостріше. На 4-ій хвилині Дзеролі пробив головою після навісу з правого флангу зі штрафного. Згодом двічі загострював польський півзахисник італійського клубу Стальмах: спочатку він пробив другим темпом здалеку, а згодом ледь не скористався хитрим пасом від Траоре – в обидвох випадках чудово зіграв голкіпер Герета.

Загалом матч проходив під акомпанемент в’язкої боротьби, тому важливо було вигравати єдиноборства та підбирання, і «жовто-чорні» в цих компонентах не поступалися суперникам, а деколи й переважали.

На 31-ій хвилині правим флангом перспективно проривався Кітела, який прострілив у штрафний майданчик, але передача адресата не знайшла.

А через 4 хвилині після цього м’яч залетів у сітку воріт «Мілана»: все розпочалося зі штрафного удару, який виконував той же Кітела, воротар відбив м’яч, однак після удару другим темпом Добрянський на добиванні переправив м’яч у ворота, проте найближче до воротаря перебував Русяк, і саме в нього арбітри визначили офсайд, тож взяття воріт скасували.

На 38-ій хвилині небезпечно пробив Ель-Хілалі, та у ворота не влучив. А далі гості з України буквально затиснули господарів у штрафному майданчику, але особливих дивідендів із цієї активності не витиснули.

Вперта та непоступлива боротьба тривала і після перерви. При цьому команди намагалися діяти обережно, аби не допустити фатальної помилки. Епізодами львів’яни намагалися загострювати біля воріт «россонері». Зокрема, на 58-ій хвилині Русяка вивели на ударну позицію, він пробив по воротах із меж карної зони, але через рикошет м’яч пішов на кутовий. Згодом зі штрафного вистрелив капітан Підгурський – значно вище воріт.

Під кінець декілька непоганих атак провів «Мілан». На 82-ій хвилині замикав флангову передачу Траоре, але у ворота не влучив. А далі відбувся переможний гол господарів: захисник Бакуне добре навісив, а Дзеролі, який опинився між двома центральними захисниками «Руху», влучно пробив головою.

До закінчення зустрічі «жовто-чорні» робили спроби, щоби вирівняти становище: перспективно пробивав Столярчук, загострював у чужому штрафному майданчику Слюбик, намагання зрівняти рахунок не припинялися до фінального свистка, але, на жаль, але до бажаного результату вони не призвели.

 

 

Юнацька ліга УЄФА. 1/8 фіналу.

28 лютого 2023 року. Centro Sportivo Vismara, Мілан, Італія.

«Мілан» U-19 (Італія) – «Рух» U-19 (Львів, Україна) – 1:0 (0:0).

Гол: Дзеролі, 85.

Попередження: Роман, 9; Русяк, 39; Слюбик, 65.

«Рух» U-19: Герета, Роман, Холод, Слюбик, Кітела, Підгурський (кап.), Сапуга, Столярчук, Добрянський (Касарда, 82), Русяк (Квас, 87), Панченко (Боцьків, 76).


loading...

3 коментарів

  • Ю

    Юрій

    1 березня 2023 р., 13:30

    МОЛОДЦІ! Гарний початок, до нових звершень!

  • С

    Сергій

    28 лютого 2023 р., 23:09

    Бажаю цей шлях команді Рух повторити в дорослому футболі!

  • С

    Сергій

    28 лютого 2023 р., 23:06

    Я хочу подякувати команді, тренерському штабу на чолі з Віталієм Пономарьовим, а також Григорію Петровичу Козловському та його підлеглим за ті чудові емоції, що ми отримав!!

Схожі новини