ПЕРЕМОГА «РУХУ» В ОДЕСІ НАД «ЧОРНОМОРЦЕМ»

 

У матчі передостаннього, 29-го, туру «жовто-чорні» обіграли «Чорноморець» в Одесі – 3:1. Юрій Климчук записав до активу два голи й асист. А першим у поєдинку забив Соломон.

ПЕРШИЙ ТАЙМ: ДВА ГОЛИ І ПРОПУЩЕНИЙ У РОЗДЯГАЛЬНЮ

Команди стартували обережно, застосовуючи доволі глибокий пресинг, але зайвий раз не ризикуючи. Перші загострення організували «рухівці», і відразу під час спалаху активності виникнули три поспіль хороші моменти. Спочатку комбінацію розіграли Таллес, Климчук і Соломон, англієць у межах штрафного майданчика м’яко навісив на протилежний правий фланг, Альваренга пробив головою, але воротар «Чорноморця» Паст здійснив сейв, витягнувши м’яч із-під поперечки.

Далі захисник Дідик опинився на позиції нападника, прострілював повз голкіпера, проте захисник господарів вибив м’яч. І відразу ж Климчук відкинув на Соломона, який пробив вище воріт.

На 13-ій хвилині чудова нагода для гола вже в одеситів: після помилки захисту «Руху» Брагару, Хадіда й Алефіренко швидко розграли, нападник «Чорноморця» вийшов на побачення із воротарем Паньківим, але в рамку воріт не влучив – поруч зі стійкою. Після цього Кузик двічі спробував перевірити дальніми ударами голкіпера «жовто-чорних» – не вийшло.

А на 17-ій хвилин гості зі Львова вийшли вперед. Футболісти «Руху» перехопили м’яч, атаку продовжив Климчук, який вчасно побачив ліворуч вільного Соломона, той увійшов у карну зону, розхитав оборонця та відразу ж пробив у дальній кут – 0:1.

На 22-ій – уже Соломон міг стати автором асиста, він віддав на Таллеса, бразилець пробив метрів із 20-ти – поруч зі стійкою воріт. «Чорноморець» відповів серією розіграшів кутових та ігрових комбінацій, після однієї з атак Васильєв ударом головою не влучив у ворота.

«Жовто-чорні» подвоїли перевагу на 30-ій хвилині. Все розпочалося з вільного удару від Паньківа, за м’яч добре поборовся Алваренга, в боротьбі опустив його на землю, відкинув на Таллеса, той побачив підключення у штрафний майданчик опорного півзахисника Підгурського, який прострілив у воротарський, де найрозторопнішим виявився Климчук і головою з близької відстані спрямував м’яч у ворота – 0:2.

Намагаючись відігратися, господарі після цього перехопили ініціативу, взяли м’яч під контроль і притиснули львів’ян до штрафного майданчика. На 44-ій хвилині Демченко влучив у стійку. А на 2-ій компенсованій останній удар у таймі виявився результативним: Кузик вистрелив здалеку, м’яч від штанги влучив у спину воротарю Паньківу та залетів у сітку – 1:2.

ДРУГИЙ ТАЙМ: НАДІЙНИЙ ЗАХИСТ І ГОЛ КЛИМЧУКА

Одразу після перерви гра проходила за тим же сценарієм, що й наприкінці першої частини гри, – за переваги господарі. «Рухівці» уважно діяли в обороні, не дозволяючи створювати небезпечні моменти. Підопічні Віталія Пономарьова розраховували на контратаки, під час однієї з них Альваренга спробував пробити здалеку – нескладний удар для воротаря.

На 60-ій хвилині здалеку вистрелив Авагімян – голкіпер Паньків ліквідував загрозу, впевнено спіймавши м’яч. Невдовзі Брагару повторив щось схоже – цього разу воротар «Руху» ледь не помилився, проте обійшлося. А в наступній атаці забили «рухівці»: грубу помилку допустив центральний захисник Салюк, чим сповна скористався Климчук, який вийшов сам-на-сам, упевнено обіграв воротаря Паста та закотив м’яч у ворота – 1:3.

На 75-ій хвилині слушну нагоду для гола отримали одесити, однак Авагімян, перебуваючи фактично в центрі штрафного майданчика, влучив у стійку воріт – тут уже зарадити не міг ніхто, але обійшлося без гола. «Рухівці» самовіддано захищалися, намагаючись зберегти потрібний для себе рахунок. Господарі ж продовжували атакувати – на 85-ій було гостро, але у ворота не влучив Путря.

А «рухівці» могли доводити справу до розгромного рахунку. Наприкінці поєдинку Соломон хорошим пасом вивів молодого Теслюка сам-на сам, проте форвард «Руху» не переграв воротаря одеситів.

Отож, 3:1 – дуже потрібна та важлива перемога «жовто-чорних» в Одесі. Однак уся боротьба попереду – в останньому турі, коли львів’яни прийматимуть «Олександрію». Ситуація в турнірній таблиці надзвичайно заплутана.

 

 

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 29-ий тур.

29 травня 2023 року. Стадіон «Чорноморець» (Одеса).

«Чорноморець» (Одеса) – «Рух» (Львів) – 1:3 (1:2).

Голи: Кузик, 45+2 – Соломон, 17; Климчук, 30, 64.

Попередження: Сапуга, 8; Дідик, 37;Таллес, 52.

«Рух»: Паньків, Лях, Дідик, Слюбик, Роман, Підгурський, Сапуга (кап.) (Притула, 69), Таллес (Холод, 83), Соломон, Альваренга (Квасниця, 63), Климчук (Теслюк, 83).


loading...

0 коментарів

    Схожі новини