ПЕРЕМОГА «РУХУ» НАД «ЛЬВОВОМ» У ДЕРБІ НА «АРЕНІ ЛЬВІВ»

 

У львівському дербі в 27-му турі УПЛ «жовто-чорні» обіграли «синьо-золотих» із рахунком 2:0. Долю зустрічі вирішили автогол Сергія Сімініна після комбінації Василя Руніча й Іллі Квасниці та влучний удар Василя Руніча після передачі від Марка Сапуги. Обидва голи забили у другій половині другого тайму.

ПЕРШИЙ ТАЙМ: БЕЗ ГОЛІВ

Господарі перед матчем мали суттєві кадрові втрати. Зокрема, через ушкодження на гру не вийшли атакувальні футболісти Климчук і Соломон. Зате після доволі тривалої паузи повернувся до основи капітан команди Сапуга, так само знову зміг вийти у стартовій одинадцятці Слюсар.

Уже першу атаку гості завершили ударом по воротах (Ременяк), але дуже неточно. Далі м’яч під свій контроль забрали «рухівці», невлучний постріл виконав Карабін. На 8-ій хвилині підопічні Віталія Пономарьова створили першу нагоду для гола: Слюбик навісив із правого флангу – Сапуга пробив головою поруч зі стійкою.

На 17-ій хвилині футболісти «Львова» отримали право на перспективний штрафний, хитро розіграли його, однак до завершального удару справа не дійшла. У відповідь після кутового від Альваренги головою з незручної позиції пробив Слюбик – удар не вийшов, вище воріт.

На 29-ій хвилині після швидкої комбінації «Руху» на правому краї поблизу штрафного майданчика збили Слюбика. Однак перспективний стандарт успіхом не увінчався. Гра проходила за доволі значної кількості боротьби та добре помітної зарядженості львівських команд.

Хороший момент «жовто-чорні» створили на 42-ій хвилині, після декількох переведень м’яча з флангу на фланг Слюбик навісив на протилежний край, де на ударній позиції опинився Карабін, – постріл вище воріт. На 44-ій – пройшла непогана атака лівим флангом, але гості в останній момент відбилися. А згодом Альваренга наважився на постріл із-за меж карної зони – воротар Рибка спіймав м’яч.

ДРУГИЙ ТАЙМ: ПОСТРІЛ ДУПЛЕТОМ – І ПЕРЕМОГА

У перші хвилини після перерви «жовто-чорні» затиснули «синьо-золотих» на їхній половині поля, змусивши номінальних гостей відчайдушно відбиватися. На 53-ій хвилині Альваренга прострілив із правого флангу, в падінні ногою пробивав Сапуга, проте голкіпер «Львова» ліквідував загрозу. На 56-ій – ледь не обікрали захисників Сапуга з Рунічем, але до завершального удару не дійшло.

«Рухівці» володіли тотальною перевагою, грали першим номером, але зі створенням гостроти попереду виникали проблеми. На 67-ій хвилині пробували щось придумати Квасниця та Руніч, однак нічого не вийшло. Через 3 хвилини знову Квасниця рвався правим флангом – його простріл із меж карної зони в центр не знайшов адресата. Футболісти «Львова» подекуди шукали вільні зони та пробували контратакувати, завдали декількох ударів по воротах – голкіпер Паньків на місці.

І все ж підопічні Віталія Пономарьова досягнули свого. Руніч продемонстрував наполегливість і швидкість, утік від оборонців, віддав передачу на Квасницю, а в того з-під ніг м’яч вибив Сімінін, спрямувавши його у власні ворота у протихід воротарю Рибці – 1:0.

На 82-ій хвилині в «рухівців» знову вдалася гостра атака, яка, щоправда, до гола не призвела. А через дві хвилини Сапуга видав хороший розрізний пас на Руніча, той із першої спроби голкіпера «Львова» не переграв, але підхопив м’яч і спрямував його у сітку воріт – 2:0.

Отож, важлива перемога «жовто-чорних» у 10-му поєдинку Віталія Пономарьова біля керма команди. Такий результат уже офіційно відправив «Львів» у Першу лігу.

 

 

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 27-ий тур.

21 травня 2023 року. «Арена Львів».

«Рух» (Львів) – «Львів» – 2:0 (0:0).

Голи: Сімінін, 77 (автогол); Руніч, 84.

Попередження: Дідик, 39.

«Рух»: Паньків, Лях, Дідик (Холод, 46), Слюсар (Роман, 78), Слюбик, Підгурський, Сапуга (кап.), Таллес, Мисик (Притула, 68), Альваренга (Квасниця, 60), Карабін (Руніч, 46).


loading...

1 коментарів

  • С

    Сергій

    22 травня 2023 р., 00:20

    Жаль, що Карабін не прогресує. Таку можливість, як сьогодні, треба реалізовувати і немає значення якою ногю. У Мисика не гра а якась суєта в поєднанні з хаосом.

Схожі новини