ОЛЕКСІЙ СИЧ: «ПЕРЕЖИВАЛИ ЗА РЕЗУЛЬТАТ, АДЖЕ ГРАЛИ ЗА ВСЮ КРАЇНУ»

Гравець «Руху» Олексій Сич поділився своїми враженнями від виступів за збірну України U-21 у відборі до Євро-2023, де команда Руслана Ротаня пробилась в плей-офф кваліфікації.

 

 

У червні молодіжна збірна України зіграла 4 заключних матчі відбору на Євро-2023. Руслан Ротань викликав до табору команди одразу двох представників «Руху»: Романа Дідика та Олексія Сича. Перший зіграв у матчі проти Фарерських островів, у якому, на жаль, зазнав пошкодження. Натомість Олексій виходив на полі в усіх 4 іграх, у тому числі тричі зі стартових хвилин.

Молодіжна збірна перемогла Фарерські острови (4:0), Північну Македонію (4:0) та Вірменію (2:0), а також зіграла внічию з Францією (3:3). Завдяки цим результатам команда Руслана Ротаня пробилась у плей-офф кваліфікації на Євро-2023.

Олексій Сич: «У мене залишились позитивні враження від виступів за молодіжну збірну України. Звичайно, хотілося б вийти на Євро з першого місця, але результат в цілому вдалий. Якби перемогли Францію, могли би посісти перше місце серед команд з других місць і так вийти на чемпіонат Європи. Але не вийшло, тому вже у вересні будемо намагатись вийти на Євро через раунд плей-офф.

Скажу чесно, розраховували на кращий результат. Їдучи додому хотіли знати, що їдемо на Євро. Але тепер будемо чекати на жеребкування 21 червня. Тоді знатимемо свого суперника і будемо готуватись. В плей-офф немає слабких команд, потрібно налаштовуватись на будь-який жереб.

У матчі з Францією ми не дуже вдало почали гру. Статус суперника відіграв велику роль, на перших хвилинах ми боялись цю команду. Трохи переоцінили їх, недооцінили себе, тому пропустили швидкі голи. Але ми реабілітувались, тренер сказав правильні слова в перерві, тому ми здобули нічию.

Щодо інших матчів, то лише здавалось, що перемоги над Фарерами, Македонією та Вірменією були легкими, насправді це не так. Ці команди грають до забитого м’яча. Фарерські острови – це стійка та бойова команда. З Македонією ми у першому матчі зіграли 1:1, з ними теж було важко грати. Вірмен ми перемогли 2:0, і це також було нелегко.

Звичайно, ми переживали за результат, адже ми грали не лише за себе. Те що зараз відбувається в країні, скільки людей захищає нас ціною власного життя та здоров’я… Ми відчували, що не можемо їх підвести. Ми грали за усю країну та хотіли перемогти».


loading...

0 коментарів

    Схожі новини