ОЛЕГ ВЕРЕМІЄНКО: «У «РУСІ» ДУЖЕ ХОРОШИЙ КОЛЕКТИВ»

24-річний центральний захисник «Руху» Олег Веремієнко дебютував за «жовто-чорних» у матчі 16-го туру УПЛ сезону-2022/2023 проти «Металіста» (2:1). Таким чином він став 120-им «рухівцем» у всіх турнірах, у тому числі 60-им в Українській Прем’єр-лізі.

 

 

Упродовж 2017-2019-го років він виступав за юнацькі та молодіжні збірні України, став чемпіоном світу зі «синьо-жовтими» до 20-ти років. Після цього Олега Веремієнка називали одним із найперспективніших захисників України. До «жовто-чорних» він приєднався у жовтні 2020-го року.

– Які враження в тебе особисто від дебюту за «Рух» в офіційному матчі?

– Виходячи на поле, відчував позитивні емоції. Довго чекав цього моменту. Хотів дуже добре відіграти.

– Як оціниш свою гру

– На мою думку, можна було зіграти набагато краще. Не можу сказати, що повністю задоволений своєю грою. Але розумію, що рік пропустив, і після цього на такому рівні трохи важко проявляти свої сильні якості. Але думаю, що з кожною грою буду ставати сильнішим і впевненішим, і все буде добре. Зараз уже відновився, почуваю себе добре у фізичному плані. Сподіваюся, що надалі гратиму краще.

– Перед цим ти не грав в офіційних матчах упродовж тривалого часу…

– Так, востаннє це відбулося ще в листопаді позаминулого року, коли грав у оренді в хмельницькому «Поділлі». Потім розпочалася війна, тож на початку минулого року чемпіонат призупинили. Після того, як повернувся в «Рух», улітку 2022-го року на зборах отримав травму. Тільки в другій половині жовтня відновив тренування в загальній групі з командою. Тож упродовж тривалого періоду перебував поза грою, тепер треба награти свої хвилини, відчути ігрову впевненість.

– За скільки часу до матчу з «Металістом» дізнався, що вийдеш в основному складі?

– Приблизно за два дні до гри з харківським клубом уже приблизно здогадувався, що зіграю.

– На тренувальних зборах у Хорватії та Словенії ти мав ігрову практику під час спарингів. При цьому теж виходив у стартовому складі. Відчував, що тебе награють на офіційні матчі?

– Можна сказати, що так. Ми провели плідну роботу, пройшли хороші збори. Але тоді ще до кінця не було зрозуміло, гратиму я з перших хвилин чи ні. У нас у команді серйозна конкуренція між футболістами, тому завжди є декілька претендентів на ту чи іншу позицію.

– Що можеш сказати про суперника в першому офіційному матчі. Хто з атакувальних гравців «Металіста» завдав найбільше клопотів захисту «Руху»?

– По-перше, я вважаю, що в першому таймі ми повністю переграли суперника, могли забивати 2-3 голи та вже тоді доводити гру до логічного завершення. У другому таймі дещо погано вийшли, пропустили гол. У тому епізоді, швидше за все, моя помилка, відчуваю за неї провину. Але все ж у підсумку вдалося перемогти – і це дуже добре. Що стосується нападників «Металіста», то це непогані виконавці, зокрема, Прядун, якому я протидіяв. Не скажу, що дуже важко було, але довелося попрацювати. А взагалі, звичайні нападники, особливо щось виокремити в них не можу.

– Що тобі сказав після гри головний тренер Леонід Кучук, можливо, хтось із тренерського штабу?

– Усі мене підтримали. Сказали, щоби я не сильно засмучувався через епізод із пропущеним голом, а наполегливо працював далі.

– Ти в «Русі» з жовтня 2020-го року. Як оціниш цей період загалом для клубу?

– У нас дуже сильна молодь, тому клуб узяв напрямок саме на молодих футболістів. Вважаю його правильним і перспективним. А взагалі – тут дуже хороший колектив, всі хороші хлопці. Думаю, що зможемо всі разом досягати серйозних успіхів.

– Цього сезону на що може розраховувати команда?

– Можемо фінішувати десь у середині турнірної таблиці.

– А в подальшому цей склад, який є зараз, у наступні сезони може замахнутися на зону єврокубків?

– Думаю, що так. Зважаючи на наш склад і на суперників у чемпіонаті, це можливо. Чому би й ні?


loading...

0 коментарів

    Схожі новини