ОЛЕГ ШПУР: «НАМАГАЄМОСЬ БУДУВАТИ ЄВРОПЕЙСЬКУ СТРУКТУРУ ДЮСШ»

Директор ДЮСШ «Рух» – про виховання юних футболістів, спортивні інновації та масовість у футболі – в інтерв’ю медіа-центру «жовто-чорних».

 

 

ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ ПРО ДЮСШ «РУХ»

ДЮСШ «Рух» - це один з підрозділів футбольного клубу «Рух». На цей час це одна з найбільших футбольних шкіл в Україні, у якій займається понад 800 дітей у Львові та понад 300 дітей у нашій філії в Івано-Франківську від 6 до 17 років. Наша школа орієнтується на масовість. Більшість дітей – це безпосередньо наша дитяча академія у Винниках, яка ділиться на 3 блоки в залежності від рівня підготовки гравців: A, B та C.

У місті Львів у нас є кілька локацій, головна з них – це стадіон ім. Б. Маркевича, де старші вікові групи грають у ДЮФЛ України. Окрім того, у нас є філії у різних куточках Львова – це центр, Сихів, місто Солонка, Пустомити та інші локації.

ПРО СТРУКТУРУ

Ми стараємось будувати європейську структуру школи, де є не лише тренувальний процес, але й створений хороший менеджмент та медіа частина. Наша школа складається з кількох підрозділів. Це спортивний підрозділ, куди входять спортивні куратори, тренери. Це менеджмент, який включає маркетологів, менеджерів, які відповідають за комунікацію з батьками та різні організаційні процеси. У нас є також івент-відділ, який я вважаю унікальним. Ми разом з ФК «Рух» проводимо найбільші в Україні спортивні заходи: благодійні матчі, дитячі турніри, футбольні табори та інше.

 

 

ДОПОМОГА ВІД МІСТА 

Треба розуміти, що ДЮСШ «Рух» - це комунальний заклад, підрозділ Львівської міської ради. Місто фінансує нашу школу і допомагає їй розвиватись у всіх аспектах. Вдячні Антону Нікуліну, голові департаменту відділу спорту, який підтримує наші ініціативи і долучається до наших проектів. Цінуємо підтримку міста і дякуємо, що вони рухаються разом з нами.

ПРО ТРЕНУВАЛЬНИЙ ПРОЦЕС

ДЮСШ від Академії футболу «Руху» відрізняється тим, що у нас діти не живуть на базі, а займаються футболом після обіду – з 15:00 до 21:00. Окрім футбольних тренувань ми займаємось з дітьми й іншими видами спорту: аеробіка, фітнес. Є тренери по розвитку фізичних якостей, які проводять окремі тренування. Стараємось залучати дітей до різних видів спорту, аби вони всебічно розвивались. Акцент ДЮСШ «Рух» - це масовість. Ми стараємось долучити якомога більше дітей до спорту та надавати їм якісний сервіс по стандартах ФК «Рух».

У нас є класна програма, яка узгоджена з професійною Академією «Руху». Наше завдання – максимально комунікувати з Академією футболу, аби найталановитіші діти потрапляли туди. Це одне з основних наших спортивних завдань.

 

 

НАБІР В ДЮСШ

Ми активно працюємо у соцмережах та комунікуємо із вчителями різних шкіл. Використовуємо усі можливі інструменти, аби залучити до нас якомога більше діток. Одним із важливих завдань також є збільшення навчальних локацій. Зараз їх 13, а за мету ставимо собі 20-25. Основний наш інструмент - це звісно ж відбори, які в нас тривають впродовж усього року. Якщо говорити про великі відбори в школу, то вони відбуваються двічі на рік – у серпні та у квітні. Там ми тестуємо футболістів за допомогою спеціального обладнання. Ми раді усім, незалежно від рівня підготовки. Якщо комусь складно одразу грати на високому рівні, він грає у блоці С, якщо прогресує – переходить у блок В чи А. Ну а якщо прогресує ще більше, то може зі школи потрапити у професійну Академію. За той рік, що повноцінно існує футбольна школа «Руху» та Академія, ми маємо 15 випадків, коли хлопці з ДЮСШ завдяки своїм успіхам опинились у Академії. І це сталось упродовж навчального року. Бо якщо говорити про відбори, то там 30% вихованців ДЮСШ проходять в Академію. Тобто ви розумієте: дитині, яка навчається в ДЮСШ «Рух», легше потрапити в Академію. За нею постійно стежать селекціонери, та й діти з ДЮСШ займаються за тією ж методикою, що й професійна Академія.

ФІЛІЇ ДЮСШ «РУХ»

У кожній філії є спортивний та організаційний куратор. Як я вже згадував раніше, таких локацій у нас 13. Зокрема, у центрі Львова, на Сихові, у Пустомитах, в Солонці, 40 школа. Найбільша, звісно, функціонує у Винниках. Також маємо і міжрегіональну філію, яка працює в Івано-Франківську. Там у нас займається 300 дітей від 3-ох років. Для дошкільнят у нас є окремі зали для тренувань, де за дітьми можуть стежити батьки. Щодо старшої категорії дітей, то ми стараємось використовувати найкращу інфраструктуру міста та найкращих тренерів. До речі, з Франківська 2 хлопчики вже потрапили у професійну академію «Руху», і я вважаю, що це велике досягнення. Ми співпрацюємо з іншими клубами, але плануємо відкрити у західному регіоні ще кілька відділень під нашим брендом. Ми відкриті і з радістю хотіли би збільшувати географію наших філій. І завдяки нашим Збройним Силам маємо можливість розвивати дітей у спортивному плані.

ТЕХНОЛОГІЧНІ ІННОВАЦІЇ У НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ

Наше головне завдання – залучити якомога більше дітей до навчально-тренувального процесу. Ми стараємось працювати так, щоб знати все, що відбувається у клубі. І повірте, це непроста справа, тому нам у цьому допомагають спеціальні технології. Ми перша ДЮСШ в Україні, яка працює з власною CRM-системою. Її ми запозичили у наших друзів поляків. Там є практично уся інформація про кожного футболіста: портфоліо, графік занять, дані про тренування, оцінки та відвідування. Батьки чи тренери, які мають доступ до цієї програми, можуть у будь-яку мить знайти потрібну інформацію про того чи іншого гравця. І мені, як керівнику, теж не потрібно телефонувати до тренера, якщо мене цікавить та чи інша інформація. Я просто заходжу у програму і дізнаюсь усе необхідне.

 

 

ОРГАНІЗАЦІЯ ФУТБОЛЬНИХ ТАБОРІВ ТА ТУРНІРІВ

З початку повномасштабного вторгнення ми провели безліч благодійних турнірів спільно з фондом «Рух у Майбутнє». Завдяки цим змаганням, які ми організували, нам вдалось купити два апарати, які допомагають лікарям робити складні операції нашим військовим. З кожного проведеного школою заходу стараємось виділяти кошти на потреби ЗСУ. Для нас це пріоритет. Звісно, зараз кількість учасників на турнірах удвічі зменшилась. Бо якщо минулого року турнір LEO CUP приймав 48 колективів, то цього серпня лише 28. Через зрозумілі причини до нас не приїжджають команди з Херсона, Запоріжжя, Харкова. Війна кардинально змінила наші плани. У цьогорічному турнірі мало взяти участь більше 60-ти команд, серед яких віденська «Аустрія», лісабонська «Бенфіка», але зі зрозумілих причин вони відмовились їхати в Україну. Попри це ми продовжуємо свою справу, бо хочемо дарувати свято і радість дітям. А тому продовжуємо робити турніри для діток усіх вікових категорій. Зараз у нас на Академії проводиться турнір для наймолодших RUH KIDS CUP серед діток 2014-2016 р.н. у найсучаснішому залі.

РОЗВИТОК ДИТЯЧОГО ФУТБОЛУ В УМОВАХ ВІЙНИ

Зараз спостерігаємо дуже сумну ситуацію. Адже дитячий футбол функціонує лише у західних областях та у Києві. Ми не втрачаємо віри і дуже сподіваємось, що невдовзі зберемо на полях Академії «Руху» усю футбольну мапу України, клуби з усіх куточків нашої великої держави, разом заспіваємо гімн та проведемо класний турнір. Це, мабуть, моя найбільша мрія, зробити після війни такі змагання, де зіграють команди з Донецька, Криму, з усієї України. Ми будемо раді всіх тут бачити і приймемо наших гостей на найвищому рівні.

ПРО TRENDETS CAMP

Унікальність цього проекту в тому, що ми вкладали в нього душу і серце. Це спільна робота футбольного клубу «Рух», ДЮСШ «Рух» та відомого блогера Дмитра Поворознюка. Аналогів такому проекту в Україні наразі немає. Участь у ньому взяло понад 900 дітей. А найважливіше, що 98% з наших учасників задоволені настільки, що хочуть приїхати знову. Ми старались зробити так, щоб кожна дитина, незалежно від її футбольних скілів, відчувала себе в таборі щасливою. Для нашого селекційного відділу це чудова можливість переглянути велику кількість футболістів. Наразі четверо учасників TRENDETS CAMP потрапили у професійну академію «Руху». У восьмиденному таборі діти можуть краще розкритись, ніж за два дні відбору. Зараз ми готуємось до другого, уже зимового TRENDETS CAMP, де хочемо зібрати 1000 юних футболістів. З нетерпінням чекаємо дітей у нашому таборі. Зробимо свято футболу разом!

 

 

ВИСТУПИ ВИХОВАНЦІВ ДЮСШ «РУХ»

Минулого року вихованці ДЮСШ «Рух» грали у Вищій лізі ДЮФЛУ. Зараз ми брали участь у відкритому чемпіонаті Львівщини. У суперниках команди, які минулого року грали в Еліт-лізі ДЮФЛ. Це УФК «Карпати», ФК «Львів», хороші конкурентоздатні команди. Приємно вражений результатами дітей зі школи «Руху», оскільки у кожній віковій категорії ми як мінімум четверті, якщо не треті. Але найбільший позитив – ми бачимо прогрес дітей. Гравці, які заслужили своїм старанням та грою, переходять в Академію. Для нас це величезний успіх. Дуже хочеться конкурувати не лише зі школами, але й з професійними академіями. Скажу вам, що конкуренція у матчах ДЮСШ «Рух» та Академії «Руху» дуже висока. А коли є конкуренція, діти ростуть та прогресують.

ОСНОВНІ ЦІЛІ ДЮСШ «РУХ»

Головне завдання ДЮСШ «Рух» - це соціальна мета. Залучити якомога більше дітей до спорту, до футболу. Тренер повинен бути авторитетом, другом та людиною, якій юний гравець може довіритись. Це як другий тато, тільки на футбольному полі. Таким чином ми виробляємо впевненість у наших дітях, щоб вони, коли виростуть, були успішними людьми, хорошими українцями. Друга наша мета – це звісно розвиток нашого футбольного клубу. Ми зацікавлені, щоб наші діти у майбутньому грали на найвищому рівні. Батьки, які довірили навчання своїх дітей нам, уже переконались: «Рух» - це не просто навчальний процес, хороші поля та професійні тренери, але також і велика футбольна сім’я, яка готова підтримувати та допомагати у будь-яку мить.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини