ОЛЕГ ШПУР: «АБИ ПОТРАПИТИ В АКАДЕМІЮ «РУХУ», ПОТРІБЕН ЛИШЕ ТАЛАНТ, НАВЧАННЯ ТУТ БЕЗКОШТОВНЕ»

Один із керівників дитячого футбольного департаменту футбольного клубу «Рух», директор ДЮСШ «Рух» Олег Шпур став гостем рубрики «Питання-відповідь» на ютуб-каналі «жовто-чорних».

 

 

Під час розмови в студії він розставив акценти щодо запитань, які найбільше цікавлять батьків і юних футболістів, які хочуть потрапити в Академію «Руху».

ПРО ВІДБІР І ПЕРЕГЛЯДИ У СТРУКТУРУ «РУХУ»

– В Академію «Руху» є один масштабний відбір, який зазвичай проходить у травні-червні. Про нього ми анонсуємо на офіційному сайті та в соціальних мережах футбольного клубу «Рух» за місяць до початку. Уточнюємо, де та коли він відбуватиметься, розповідаємо про нюанси для кожної з вікових груп. На сайті «Руху» з’являється інформація про це з номером телефону менеджера, що дуже важливо. Тож можна давати свої заявки як онлайн, так і телефонувати та записуватися на відбір у професійну Академію «Руху».

Окрім того, впродовж року відбуваються перегляди юних футболістів, на якими працює селекційна служба та тренерські штаби кожної з вікових категорій. Вони проходять і під час різноманітних турнірів, в тому числі й на Академії «Руху». Тобто їздіть на турніри, беріть участь у змаганнях, відвідуйте наші заходи – і у вас з’ явиться ще один великий шанс потрапити в Академію «Руху».

Також наші тренери ретельно стежать за дітьми, які займаються в ДЮСШ «Рух». Ми завжди отримуємо зворотній зв’язок від фахівців, які працюють у цій школі, вони передають інформацію нашій селекційні службі. І дитина впродовж року за рахунок цього може додатково потрапити на перегляд в Академію «Руху».

У нас іще є такий проєкт «Рух для всіх». У його рамках ми їздимо регіонами, цього року теж відбувалися такі акції. Останнє місто, де ми побували, – це Дрогобич. Там наш захід відвідало більше 300 дітей, декого з них ми запросили на перегляд у ДЮСШ «Рух», а одного хлопчика будемо переглядати в професійну Академію «Руху».

ПРО РІЗНИЦЮ МІЖ АКАДЕМІЄЮ ТА ДЮСШ «РУХ»

– Варто наголосити, що насправді професійна Академія «Руху» та ДЮСШ «Рух» – це одна структура. Ми працюємо над єдиною метою – розвитком дітей, сильних і патріотичних українців, які в майбутньому прославлятимуть нашу націю.

В Академії «Руху» професійніший відбір. Сюди потрапляють найталановитіші діти з усієї України. Їх переглядають у 4 етапи: тільки після 4-го з них і після ухвалення рішення 10-ти членів комісії дитина може потрапити в Академію «Руху». Тобто ніхто самостійно не вирішує, брати чи не брати її сюди, рішення завжди колективні та колегіальні.

Коли дитина вже потрапляє в Академію «Руху» – це наш актив, тому ми робимо все можливе, щоби забезпечити їх усім необхідним, у тому числі екіпіруванням, раціонально збалансованим харчуванням та іншим. Тобто все безкоштовно, все за рахунок футбольного клубу «Рух».

ДЮСШ «Рух» – це більше про масовість. Туди ми набираємо діток різного віку, різного рівня підготовленості, це школа від 5-ти до 17-ти років, де займаються найменші наші карапузики, від яких ми отримуємо найбільше задоволення.

У ДЮСШ «Рух» зараз є 13 філіалів у різних локаціях Львова. Ми самі проходимо дітей у різні кутки міста, а не діти до нас. За вихованцями школи ми уважно стежимо, тому запрошуємо вас. Повірте, ми зробимо все, щоби ваша дитина була щаслива, здорова та спортивна.

ПРО КРИТЕРІЇ ДЛЯ ПОТРАПЛЯННЯ В АКАДЕМІЮ «РУХУ»

– Залежить від багатьох факторів. Найперше – це талант або футбольний інтелект дитини, наскільки швидко вона сприймає інформацію та відновлює її на футбольному полі. Крім того, необхідні фізичні якості: швидкість вибухова сила, координація, гнучкість. Важливим є і фактор батьків – яка в дитини генетика, ми теж на цьому акцентуємо увагу.

Перед 4-им відбором ми робили різні когнітивні тестування, де визначали перспективи розвитку. Є таке поняття акселерат – це коли дитина швидше розвивається від її однолітків, а в майбутньому просто зупиняється. Дуже важливо, щоби в Академію потрапляли діти, які згодом доростуть до рівня професіоналів.

ПРО ВІК ДІТЕЙ ДЛЯ ВІДБОРУ

– Зараз ми набираємо діток із 5-ти рочків. Найстарші – 17 років. Тобто на теперішній момент до нас можуть звертатися батьки, в яких діти 2017-2018-го року народження, а найстарші – 2006-го року народження.

ПРО НАВЧАННЯ В ЗАГАЛЬНООСВІТНІЙ ШКОЛІ НА АКАДЕМІЇ

– Ми вибрали концепцію без формування спецкласів, де зазвичай учні не вчаться, панує хаос. Керівники футбольного клубу «Рух» вирішили, що діти мають навчатися в повноцінних класах, тобто перебувати в нормальному соціумі, як усі інші їхні ровесники.

Дітей до школи відвозять і привозять на автобусах, добирання займає 5 хвилин, дають їм перекуси. Для нас навчання в школі – це дуже важливий фактор, можливо, один із найважливіших. Якщо дитина погано вчиться в школі, то ми будемо з нею прощатися. Адже ми виховуємо майбутнє України – сильних і розумних людей, які стануть генераторами ідей і робитимуть усе можливе для того, щоби прославляти Україну.

 


loading...

17 коментарів

  • І

    Інна

    13 березня 2024 р., 20:03

    Будь ласка, дайте номер телефону, щоб записати на перегляд.

  • І

    Інна

    13 березня 2024 р., 20:00

    Будь ласка дайте номер, щоб записати дитину

  • K

    Klos

    25 лютого 2024 р., 17:13

    Добрий вечір.Я мрію стати професійним футболістом,і хочу працювати у Вашій академії,але я не знаю коли проходять відбори для вступу (мені 16)

  • Д

    Денис

    26 січня 2024 р., 22:30

    Коли можна поступити в рух

  • В

    Віктор

    9 січня 2024 р., 17:15

    Доброго дня, надішліть будь-ласка номер телефону менеджера академії рух.

Схожі новини