ОФІЦІЙНА ЗАЯВА ФК «РУХ»

ФК «Рух» ніколи не відмовлявся платити за підігрів на «Арені Львів»! 

Підтверджуємо брехню директора державного стадіону незаперечними фактами.
 


Цим, Товариство з обмеженою відповідальністю «Футбольний клуб «Рух» Львів» (надалі – ФК Рух), оголошує власну позицію щодо публічних висловлювань п. Ольги Манько, директорки ДП «Арена Львів», яка полягає у наступному.

7 липня 2021 року о 14:05 год. сайт «UA.Tribuna.com» опублікував інтерв’ю «Козловский постоянно мне угрожает, а подконтрольные ему СМИ травят мою семью», сообщает Директор «Арены Львов» - Футбол - UA.Tribuna.com з п. Ольгою Манько, директоркою ДП «Арена Львів», посилання: https://m.ua.tribuna.com/football/1098906143-direktor-areny-lvov-kozlovskij-postoyanno-mne-ugrozhaet-a-podkontrolny.html

Офіційно повідомляємо, що ані ФК «Рух», ані ПФК «Львів» ніколи не відмовлялись оплачувати за підігрів газону стадіону «Арена Львів». По перше, обидва клуби згідно договорів на сезон 2020/2021 р.р. здійснили в повному обсязі оплати за систему підігріву поля, яку вмикали в скадних погодніх умовах минулої зими і весни. ФК «Рух» і ПФК «Львів» поділили усі витрати на роботу системи підігріву в рівних частинах – 50% на 50%. По друге, клуби готові були повністю оплачувати роботу системи підігріву стадіону і за умовами Договору на сезон 2021/2022 р.р. Про це свідчить скан-копія підписаного ФК «Рух» Львів і переданого на підписання ДП «Арена Львів» договору, в якому чітко зазначено, що система підігріву вмикається за згодою сторін договору, і в такому випадку, підлягає оплаті. Тому офіційно стверджуємо про те, що т.в.о. ДП «Арена Львів» Ольга Манько поширила відверту неправду у своєму інтерв‘ю і безпідставно звинуватила наш клуб, з метою завдати клубу іміджевих втрат.

 

Скан-копія Договору, підписаного ФК «Рух» Львів і надісланого на підписання ДП «Арена Львів» додається.

Скрін-шот пунктів договору, що підтверджують зобов‘язання ФК «Рух» Львів щодо оплати за підігрів поля:
 


Головна ж розбіжність між клубами (ФК «Рух», ПФК «Львів») та ДП «Арена Львів» полягає в тому, що керівниця державного підприємства в односторонньому порядку вирішила змінити умови та процедуру увімкнення системи підігріву. У Договорі, який діяв попереднього сезону, була чітко описана процедура запуску системи підігріву, зі згоди клубів та за участі представників клубів, з фіксацією показників лічильників і т.д. 

Скрін-шоти із Договору, що діяв між ФК «Рух» Львів та ДП «Арена Львів» у сезоні 2020/2021 р.р.:
 


Натомість, в новій редакції Договору, ДП «Арена Львів» вирішила самостійно взяти на себе функцію в односторонньому порядку, без згоди клубів (!), приймати рішення про увімкнення системи підігріву і ставити клуби перед фактом про оплату за спожиті енергоносії. 

Скрін-шоти із Договору, запропоноваго ДП «Арена Львів» на сезон 2021/2022 р.р.:
 


Такий підхід, на думку клубів, є несправедливим і недопустимим. За таких умов та обставин система підігріву газону одноосібним і вольовим рішенням керівника ДП «Арена Львів» може бути увімкнена і працювати невизначений термін, наприклад, півроку часу (є в цьому потреба чи ні), а клуби смиренно мають за це платити. Це, як мінімум, непартнерський і неділовий підхід. 

Зазначимо, що умови Договору, які дозволяли контролювати увімкнення та вимкнення підігріву існували у Договорах за усі попередні сезони, в яких на стадіоні грав будь-який клуб, з метою контролю за обігрівом поля та з метою усунення можливих суперечок з цього приводу.

В результаті, ФК «Рух» Львів запропонував Арені Львів укласти договір в редакції, що була максимально наближена до договору, укладеного в сезоні 2020/2021, проте отримав негативну та нічим не обґрунтовану відмову, а також, редакцію договору, яка є комерційно не вигідною для клубу.

Ми обов‘язково найближчим часом надамо громадськості проекти Договорів, які готові були підписувати львівські клуби з ДП «Арена Львів» з відповідними коментарями та поясненнями, а також не зовсім адекватні, з нашої точки зору, умови Договору, запропонованого до підписання з боку ДП «Арена Львів». А читачі вже на підставі суто об‘єктивних фактів самі зроблять висновки про те, хто в цій ситуації правий, а зто – ні.

P.S. І насамкінець, хотіли б легенько продемонструвати управлінський хист і відповідальність директорки ДП «Арена Львів» перед нашим клубом і державними податковими органами. Справа в тому, що ФК «Рух» Львів повністю виконав перед ДП «Арена Львів» свої фінансові зобов‘язання з оплати за проведені матчі на стадіоні в минулому році. Проте, починаючи з вересня минулого року і досі наше підприємство не отримало від нашого партнера належним чином оформлені і зареєстровані податкові накладні на суму порядка 300 000 грн. Для необізнаних в тонкощах Податкового Кодексу повідомляємо, що ТзОВ «ФК «Рух» Львів» повністю сплатив кошти за послуги ДП «Арена Львів», включаючи Податок на додану вартість. Натомість не отримав від «Арени Львів» податкових накладних і тепер має додаткове зобов’язання сплатити в бюджет держави 300 000 грн. А причина, виявляється, проста: ДП «Арена Львів» має борги перед держбюджетом через несплату ПДВ вже тривалий період і податкові органи відмовляюттся приймати на рестрацію відповідні податкові накладні для підприємств-контрагентів стадіону. Чи це злочинна халатність керівника і відповідальних посадових осіб, чи свідома «діяльність», не нам судити. Просто нагадуємо, що згідно Податкового Кодексу за такі грубі порушення в документах суворої звітності передбачена відповідальність з усіма наслідками. 


loading...

1 коментарів

  • Р

    Рома

    8 липня 2021 р., 16:37

    ФК Рух, прокоментуйте будь ласка фото із мого коментаря https://i.ibb.co/BZQrx9h/2021-07-08-16-26-14.jpg Погода на 1-12 грудняhttps://i.ibb.co/6YS3BBk/image.png (дані про погоду із сайту weather.com)

Схожі новини