НАЗАР САВИЦЬКИЙ: «БАГАТО ФУТБОЛІСТІВ ЗРОБИЛИ КРОК ВПЕРЕД»

Підсумки року від старшого тренера команди Академії «Рух» U-15 Назара Савицького. 
 


ЗАКОРДОННІ ЗБОРИ ТА ПІДГОТОВКА 

Цей рік був важким не лише для нашої команди, а й загалом для всіх українців. Керівництво клубу фактично одразу відреагувало на початок повномасштабної війни та прийняло рішення вивезти вихованців Академії за кордон. Довгий період часу ми перебували в Словенії, згодом у Польщі і через півтора місяці були у Румунії. У нас були оптимальні умови: в розпорядженні манеж, поле зі штучним покриттям, велике трав’яне поле. Відбувався стабільний тренувальний процес. Це був повноцінний підготовчий збір. Брали участь у різних турнірах, провели чимало спарингів проти хороших суперників. Також діти мали змогу трохи розвіятись: ходили на екскурсії та інколи відпочивали. 

ПРО ВІДКРИТИЙ ЧЕМПІОНАТ ДЮФЛ ЛЬВІВЩИНИ

Насправді, цей турнір був корисним для команди. Звичайно, це був такий вихід з положення, адже Чемпіонат дитячо-юнацької футбольної ліги України не проводили. Відтак, діти мали можливість брати участь в офіційних матчах. Так, в Еліт-лізі ДЮФЛУ було би більше серйозних поєдинків. Якщо говорити відверто, то у Відкритому чемпіонаті Львівщини у нас не було важких ігор, окрім однієї. Маємо у своєму пасиві одну поразку. На виїзді поступилися ДЮШ «Львів». 

За цей проміжок часу мали можливість переглянути багатьох гравців. У матчах брали участь потенційні новачки нашої команди. В кожній грі ми домінували, але, звісно, хотіли б мати більше поєдинків із сильним супротивом. У такому віці ми забивали супернику два швидкі м’ячі і суперник втрачав мотивацію у грі. 
 


ПРО ЗИМОВИЙ КУБОК ДЮФЛ

Груповий етап Зимового кубку сподобався команді набагато більше. У нас не було прохідних матчів, адже протистояли командам на рік старшим. Були змушені грати на максимумі своїх можливостей. Швидкість прийняття рішень виходила на перший план. За наші помилки суперники могли вже і покарати. Участь у Зимовому кубку принесла команді набагато більше користі, адже суперники були фізично сильніші та грали дещо в доросліший футбол. У цьому віці різниця між хлопцями в один рік суттєво відчувається. Тому ми змушені були адаптуватись. Я задоволений, адже ми багато ігор зіграли на хорошому рівні. Перемогли у трьох матчах, а в одному поєдинку поступилися КЗ ДЮСШ «Рух» U-16. Це справді було, як-то кажуть, справжнє дербі. Поєдинок видався цікавим, був високий темп гри. Ми створили багато моментів, але фактор принциповості десь завадив реалізувати свої нагоди. Натомість, КЗ ДЮСШ «Рух» мав два моменти та їх реалізував. Спершу пропустили після контрвипаду, а другий м’яч залетів у наші ворота після стандарту – 0:2. Це був своєрідний урок для команди, що бувають ігри, коли навіть один-два моменти потрібно втілювати у голи. За підсумком групового етапу посіли другу сходинку, пропустивши вперед КЗ ДЮСШ «Рух». 

Задоволені, що пройшли в 1/8 фіналу Зимового кубку, де зустрінемось із командою «ВІК-Волинь» U-16 із Володимира-Волинського. У цій академії завжди є хороші футболісти в кожній віковій групі. Вони це доводять своєю роботою впродовж багатьох років. Наразі ми ще не готувалися до суперника. Сумніваюсь, що у нас буде підготовка конкретно під це протистояння. Ми працюємо за нашою програмою, яку повинні дотримуватись.
 


ПРО ПРИНЦИПИ ГРИ ТА ПРОГРЕС КОМАНДИ

У кожному матчі, кому б не протистояли, ми не зраджуємо принципам нашої гри. Вимагаємо від футболістів виконувати на полі те, що постійно відпрацьовуємо під час тренувального процесу. Завжди намагаємось грати в атакувальний, відкритий футбол. Під час поєдинку кожен футболіст може проявити свої сильні якості. В кожному матчі стараємось пресингувати суперника та створювати тиск.

Виділяти індивідуально нікого не хочу, але дуже багато футболістів зробили крок вперед. Як команда, ми теж подорослішали за цей рік. Переконаний, що рухаємось правильним напрямком. Такі умови, які є у нашій Академії, не має жоден клуб в Україні. Зокрема, завдяки цьому, багато футболістів суттєво прогресують. У нас зібрані хлопці з цілої України. Вони грали по різних командах у різний футбол, а за рік часу багато дітей вже адаптувались під наші вимоги. Вони стали набагато впевненіші, подорослішали та покращили свої навики. 

ПРО ПЛАНИ НА МАЙБУТНЄ

Наразі команда на канікулах. У новому році зберемось 16-го січня, за тиждень до матчу 1/8-ої фіналу Зимового кубку. Всі діти мають завдання під час відпустки. Поєдинок проти «ВІК-Волинь» проведемо на виїзді. 

Знаю точно, що у 2023-му році будемо брати участь у престижних міжнародних турнірах, де гратимемо проти команд провідних європейських академій. Також чекаємо на рішення УАФ щодо майбутніх чемпіонатів та турнірів серед юних футболістів. Відтак, будувати достеменні плані на майбутнє наразі неможливо. 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини