МИХАЙЛО ДЯЧУК-СТАВИЦЬКИЙ: «У «РУХУ» U-19 ЧІТКІ ТА ЗРОЗУМІЛІ ЗАВДАННЯ»

Із 20-го березня «Рух» U-19 очолив Михайло Дячук-Ставицький. Для нього це перша робота в кар’єрі на посаді головного тренера.

 

 

Михайло Юрійович Дячук-Ставицький народився 1-го січня 1989-го року. Під час кар’єри футболіста виступав за команди «Карпати» (Львів), «Спартакус» (Шароволя, Польща), «Мотор» (Люблін, Польща), «Енергетик» (Бурштин), «Арсенал» (Біла Церква), «Зірка» (Кропивницький).

Тренерську кар’єру розпочав 2016-го року в «Карпатах». 2019-2022-го років працював асистентом Олександра Чижевського в «Агробізнесі» (Волочиськ). 2022-го року перейшов на роботу в футбольний клуб «Рух». 20-го березня 2023-го року очолив юнацьку команду «жовто-чорних», замінивши на цій посаді Віталія Пономарьова, який став головним тренером основної команди.

– Враження від перших днів роботи позитивні, – розповів Михайло Дячук-Ставицький. – Я в принципі знаю усіх цих хлопців, упродовж тривалого часу з ними працював. Усвідомлюю, що команда вже здобула хороший результат, і потрібно продовжувати в тому ж дусі. Тому відчуваю за це відповідальність. Будемо прагнути закінчити сезон із вирішенням головного завдання – посісти перше місце в чемпіонаті. Позицій здавати не збираємося.

– Наскільки несподіваним для Вас стало це призначення?

– Чесно кажучи, це справді було несподівано. Дякую керівництву клубу за довіру. Буду робити максимально все, що від мене залежить, щоби виправдати їхні надії та очікування. Будемо працювати на хороший і позитивний результат, для розвитку хлопців, їхнього професійного становлення.

 

 

– З багатьма підопічними Ви знайомі ще з дитячих років…

– Так, ми з Віталієм Юрійовичем Пономарьовим протягом двох років працювали з футболістами 2004-го року народження в школі «Карпат». У нас з головним тренером основної команди повна взаємодія. Я знаю його вимоги, тому будемо працювати в єдиному руслі.

– Із цим набором футболістів, який зараз є, можна досягнути висот і регулярно перебувати серед лідерів українського футболу?

– Я впевнений у цьому. З цими гравцями ми повинні досягнути бажаного результату – посісти перше місце в чемпіонаті. Інакшого бути не може. Завжди треба бачити в футболі тільки ціль номер 1, тобто перше місце, як кажуть, інших не існує. Треба старатися, тоді все вийде. Думаю, що цим хлопцям таке до снаги.

– Для Вас це дебютна робота на посаді головного тренера…

– Так, для мене це вперше. Буду робити все від мене можливе, я хочу й далі продовжувати вчитися. Раніше в «Карпатах», «Агробізнесі» та «Русі» я працював помічником головних тренерів. Зараз же в мене новий досвід, новий виклик, думаю, що будь-якому тренеру це приємно розпочинати роботу на новому рівні.

 

 

– Досвід роботи з якими тренерами допоміг Вам найбільше?

– Від кожного тренерського штабу, з яким працював, я щось брав для себе, завжди накопичувався якийсь позитив. Тому робота зі Серхіо Наварро, Сергієм Зайцевим у «Карпатах», Олександром Чижевським в «Агробізнесі», Віталієм Пономарьовим, Леонідом Кучуком у «Русі» принесла мені користь у професійному плані. Завжди бачиш якісь хороші ідеї, втілення їх у життя, все це відкладаєш для себе, формуєш власний погляд на футбол. І це дуже допомагає, тому що всі тренери, з якими я працював, мають певний досвід, чогось досягнули. І такі напрацювання теж пішли в мою тренерську скарбничку. Думаю, що з кожного досвіду можна взяти щось хороше та розвивати його.

– Керівництво футбольного клубу «Рух» поставило перед Вами конкретні завдання?

– У нас відбулася розмова, але на завданнях ми не акцентували увагу. Тут і так усе всім зрозуміло: насамперед потрібно розвивати футболістів, готувати їх для першої команди, щоби ці кадри були професійними, могли підсилити основний склад, – це першочергове завдання взагалі для всієї структури, яка складається з Академії клубу та команди U-19. Але в той же час усі розуміють, що для нас є лише одне місце в турнірній таблиці – це перша позиція. Тим більше, якщо є зараз така можливість, то гріх нею не скористатися – потрібно вигравати чемпіонат.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини