«МЕТАЛІСТ» – «РУХ»: 5 ФАКТІВ ПРО МАТЧ

Матч 16-го туру УПЛ між харківською та львівською командами відкриває для них весняну частину сезону-2022/2023. Гра відбудеться в неділю, 5-го березня, на ужгородському стадіоні «Авангард», початок – о 13:00.

 

 

«Рух» за тренерства Леоніда Кучука проведе 30-ий матч  в УПЛ. Зараз клубна рекордна гольова серія «жовто-чорних» в елітній лізі українського футболу триває 8 ігор (11 голів). При цьому нічийний серіал «рухівців» цього чемпіонату – вже 3 поєдинки, до повторення клубного рекорду залишилася лише одна «мирова».

Матч 1-го туру цього сезону між «Рухом» і «Металістом» (1:2) став узагалі дебютним протистоянням для цих суперників, тоді для «жовто-чорних» харківський клуб став 17-им опонентом в УПЛ. У історію та гра ввійшла і через те, що тривала приблизно 4,5 години, адже її переривали тричі через повітряні тривоги. Наразі це найтриваліший поєдинок в нашому футболі, який пройшов у один день.

 

 

Півзахисник «Руху» Олексій Довгий свого часу провів в УПЛ за «Металіст» 24 зустрічі (2 голи). Натомість «рухівцями» раніше були два нинішні гравці харків’ян – Богдан Бойчук (на фото) і Юрій Романюк. Бойчук упродовж чотирьох років захищав кольори львів’ян, за цей період провів у всіх турнірах 79 ігор, забив 4 голи. Романюк на початку 2020-го перейшов у на той момент першоліговий «Рух», пройшов зимові тренувальні збори з головною командою, взяв участь у 13-ти спарингах, але так і не дебютував у офіційних матчах, тож у вересні покинув «жовто-чорних».

«Металіст» не перемагає в Українській Прем’єр-лізі вже 8 матчів поспіль: 3 нічиї та 5 поразки. Безгольова серія харків’ян триває у чемпіонаті впродовж 466-ти хвилин.

Недільний поєдинок в Ужгороді стане дебютним для серба Періци Оґнєновіча в статусі головного тренера харківської команди. Раніше в чемпіонаті України він виступав як гравець: у сезоні-2003/2004 провів 2 матчі за київське «Динамо».


loading...

0 коментарів

    Схожі новини