МАЙСТЕР-КЛАС З ПИСАНКАРСТВА ДЛЯ ДІТЕЙ-ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

 

Благодійний фонд «Рух у Майбутнє» організував урок з розпису писанок для діток з Харкова та Мелітополя, які на час війни знайшли свій прихисток у Винниківській школі-інтернаті.

Діти завітали в Академію «Руху», де їм провели екскурсію корпусом та футбольними полями. Маленьким гостям також вдалось підгледіти за тренувальним процесом головної команди і навіть самим взяти участь у футбольних заняттях.

Опісля ознайомлення з Академією малечу чекала зустріч з писанкаркою Іриною Кметь, яка розповіла про символізм писанки та навчила розписувати яєчка за допомогою писачка, воску та барвників. І хоч переважна більшість діток розписувала писанки вперше у житті, але поставилась до заняття дуже серйозно. Директор Винниківської школи-інтернату Лілія Свистович зазначила: «Таке заняття – це не лише знайомство з українськими традиціями, але й хороша арт-терапія, яка так необхідна нашим вихованцям».

В такій легкій та невимушеній атмосфері кожен самостійно або ж за допомогою дорослих міг розмалювати свою першу писанку. «Окрім пізнавальної, ще одна, не менш важлива мета сьогоднішньої акції – наповнити серця цих дітей радістю, перемкнути їх від думок про погане та налаштувати на позитив», – зауважив Віталій Шпак, куратор івентів Благодійного Фонду «Рух у Майбутнє». Наталя Яджин, викладач художніх дисциплін, додала: «Коли є любов до праці, то все буде добре. Як на перший раз, у дітей вийшли дуже красиві писанки. А головне, я побачила чудові емоції у дітей. І це найкращий подарунок для викладача».

Допомагали діткам на майстер-класі не лише вчителі, але й юніори «Руху» та відомі блогери – Наталія Литвин та Олександр Куровський. «Я радий, що Львів ділиться своїми традиціями, – сказав блогер. – Може, для нас це не є щось нове, бо ми змалечку приділяємо увагу культурі, але це дуже важлива місія. Основний посил сьогодні був, мабуть, не так попрацювати руками, як ті розмови, коли ти малюєш з дітьми писанку. Так ти не даєш забути дітям, що соціум необхідний».

Більше фото з акції – у галереї.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини