МАРКО САПУГА: «МРІЮ ПОТРАПИТИ В НАЦІОНАЛЬНУ ЗБІРНУ УКРАЇНИ ТА ГРАТИ В ЛІЗІ ЧЕМПІОНІВ»

Гостем рубрики «Питання-відповідь» на ютуб-каналі Ruh TV став півзахисник і капітан «Руху» Марко Сапуга.

 

 

Півзахисник «Руху» Марко Сапуга в 19-річному віці вже став капітаном команди й одним із лідерів колективу. Так само від допомагає колективу U-19 успішно виступати в Юнацькій лізі УЄФА. Цього разу молодий футболіст завітав у студію Ruh TV, де поспілкувався з журналістом Тарасом Радюкіним і відповів на запитання зі соцмереж від прихильників свого таланту. Під час розмови Марко Сапуга розповів, зокрема, таке.

ПРО КАПІТАНСЬКУ ПОВ’ЯЗКУ В «РУСІ»

– Для мене це стало несподіванкою. Перед грою з «Кривбасом» Паньків передав мені капітанську пов’язку і сказав, що я буду капітаном команди, що я заслужив на це. Спочатку не зрозумів, що сталося, чи це, можливо, сон. Потім хлопці мене підтримали і підтвердили, що я маю виводити команду як капітан. На початках відчув трохи мандраж на хвилин 15 через таку відповідальність, коли в 19 років тобі настільки довіряють. Дякую всім хлопцям, що мене підтримали, дуже приємно було.

 

 

ПРО ПЕРЕМОЖНИЙ ГОЛ У МАТЧІ З «КРИВБАСОМ»

– Пішла подача з кутового з правого флангу, хлопці вдало зіграли на підбиранні, знову розвернули і правий бік, я вирішив залишитися на дальній штанзі, і Таллес якраз туди переправив м’яч. Прийом у мене вийшов, чесно кажучи, поганий, але був простір, щоби завдати удар по воротах, я вдарив – і м’яч залетів у сітку. Це мій перший гол у Прем’єр-лізі за «Рух», дуже радий, що забив і допоміг команді перемогти.

 

 

ПРО ВИЛУЧЕННЯ У ГРІ З «КРИВБАСОМ»

– На мою думку, в тому епізоді трохи помилився суддя. Я не хотів фолити, пробував відібрати м’яч, хотів допомогти команді повернути контроль над ним. Після цього, перебуваючи поза полем упродовж 15-ти хвилин, я дуже переживав, щоби хлопці не пропустили, бо дуже хотів, аби команда виграла, і ми заробили три пункти.

ПРО ЗВАННЯ НАЙКРАЩОГО ФУТБОЛІСТА ЖОВТНЯ В ПРОЄКТІ «ЗОЛОТИЙ ТАЛАНТ»

– Приємно, що вибрали мене. Чесно кажучи, я навіть не знав про це, аж поки мені не скинули повідомлення. Це радість для мене, але треба далі працювати та намагатися виходити на високий рівень.

ПРО ВИКЛИК У МОЛОДІЖНУ ЗБІРНУ УКРАЇНИ

– Враження дуже позитивні. Ми зраділи, коли дізналися, що поїдемо на збір і товариські ігри, це велике досягнення. Для мене це дебютний виклик. Хлопці, які виступали за молодіжну збірну раніше, нам, дебютантам, допомагали. Руслан Петрович (Ротань – прим.) провів із нам тактичні заняття, розповів, що він хоче бачити. Після двох ігор він залишився задоволеним, сказав, що є малюнок гри, розуміння того, що відбувається на полі, та привітав нас із дебютом.

ПРО РІЗНИЦЮ В МАТЧАХ УПЛ І ЮНАЦЬКОЇ ЛІГИ УЄФА

В УПЛ грають, можна сказати, вже мужики, а в юнацькому футболі всі однолітки. Тож різниця відчувається. Тому складніше грати на рівні Української Прем’єр-ліги. З іншого боку, в Юнацькій лізі УЄФА може виступати тільки три гравці 2003-го року народження. Ми, як старші футболісти, всіх підтримуємо, даємо мотивацію на те, щоби вигравати та проходити далі.

 

 

ПРО МРІЇ У ФУТБОЛІ

– Так, певного рівня я досягнув. Але в мене є мрії про вищі досягнення. Щоби потрапити в національну збірну України, грати в Лізі чемпіонів. Тому буду наполегливо працювати далі. В дитинстві батьки мене не змушували йти у футбол, я сам цього захотів. Щодня працюю, щоби ставати кращим і зростати до високого рівня. Потрібно працювати, ніколи не здаватися, проявляти характер.

ПРО ТЕ, ЗА ЯКУ КОМАНДУ ХОТІВ БИ ГРАТИ В МАЙБУТНЬОМУ

– Чесно кажучи, я би хотів в Англійську Прем’єр-лігу. Імпонує гра топ-5 команд цього дивізіону, але найбільше – «Манчестер Сіті». Подобається футбол Гвардіоли, стежу за ним ще з того часу, як він тренував «Барселону».

ПРО УПОДОБАННЯ НА ЧЕМПІОНАТІ СВІТУ

– Я ставлю на французів. На мій погляд, вони знову стануть чемпіонами. Незважаючи на те, що в них багато травм, вважаю, що їх вистачить на весь мундіаль, бо в них є багато футболістів із високим рівнем гри.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини