МАКСИМ БІЛИЙ: «НЕ МАЮ ЖОДНОГО СУМНІВУ, ЩО М’ЯЧ ПЕРЕТНУВ ЛІНІЮ ВОРІТ»

Коментар захисника «Руху» після поєдинку з «Інгульцем».
 


– Ми не задоволені результатом гри. Нам потрібно лише перемагати, щоб впевнено себе почувати перед наступними матчами. А так, ми знову на останньому місці. Звичайно, це не додає оптимізму. 

Вважаю, ми чудово ввійшли в гру. З перших хвилин створили тиск на суперника. Мали кілька хороших моментів, аби вразити ворота «Інгульця». В одному з епізодів забили м’яч, який бригада арбітрів помилково не зарахувала. Не розумію, як таке може бути, що в лобових матчах УПЛ не працює VAR. Також немає в нашому Чемпіонаті й системи, яка визначає перетнув м’яч лінію воріт чи ні (Goal-line technology – Прим.). Нещодавно був момент, коли після удару Кріштіану Роналду не зарахували гол. Збірна Португалії постраждала. Ми ж сьогодні втратили очки, як-то кажуть, на вагу золота. Взагалі не розумію керівництво нашої Української Асоціації футболу. Чи хто там за це відповідає? Гаразд, немає VAR, але ж система визначення голу має бути. Ця технологія працює ледь не в усіх національних чемпіонатах. Арбітру на годиннику висвітлило б, що м’яч перетнув лінію воріт і все. Я стояв півметра від воріт «Інгульця». Спершу мені взагалі здалось, що м’яч вилетів за межі поля, але за мить зрозумів, що це не так і підставив голову. Далі я побачив вже м’яч у воротах суперника. Я не маю жодного сумніву, що м’яч перетнув лінію. Там стовідсотковий гол. Так, було багато гравців, тому асистент арбітра чітко міг не побачити це, але головний рефері стояв дуже близько до епізоду і він повинен був розібратися в цьому моменті. 

Зрештою, окрім цього епізоду в нас було багато моментів. Ми повністю переграли «Інгулець». Знали, як вони будуть грати. Перехоплювали усі їхні передачі на Сітчінаву. За весь матч у них фактично був один удар у ствір воріт. Ми більше прагнули перемогти і більше заслуговували на те, щоб здобути три очки. Сьогодні фортуна була абсолютно не на нашому боці. Дай Бог, щоб у наступних матчах все змінилося на нашу користь. 

Нереалізоване пенальті на нас ніяк не вплинуло. Ми продовжували гнути нашу лінію та демонстрували якісний футбол. Нас підводить майстерність у завершальній стадії. Це найголовніша проблема. Потрібно, напевно, більше працювати або ж розвантажити себе психологічно. На усіх тисне велика відповідальність. Там, де потрібно зіграти спокійніше, ми поспішаємо та діємо неправильно. Не вистачає холоднокровності. Загалом добре атакуємо позиційно, доводимо м’яч до воріт суперника, а от забити не можемо. Взяти до прикладу поєдинок з «Минаєм». Ми забили і далі нам було набагато легше грати. Переконаний, якби забили сьогодні, то єдиним голом би не обійшлося тому, що «Інгулець» пішов би вперед, а у нас з’явилися б вільні зони. Ми би цим скористалися. 

Насправді, нам зараз дуже важко. Перед кожною грою у нас, як-то кажуть, висить меч над головою. Матчів до завершення чемпіонату залишилося дуже мало і ми не маємо права десь втрачати очки. У нас ще є перенесений поєдинок із «Львовом». Вважаю, що це буде вирішальна гра. Саме цей матч все розставить на свої місця. «Львів» – наш головний конкурент. У цьому протистоянні ми можемо здобути певний гандикап. 

За цей тиждень ми проїдемо більше 2000 кілометрів. Це непросто. На передматчевому тренуванні відчували певну втому, але добре, що в нас був час на віднолення. Все ж це наші реалії. Ми не жаліємося, а приймаємо цю ситуацію. Сьогодні це нам не завадило вийти на поле та продемонструвати хорошу гру. 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини