КРОК ДО МРІЇ. ВІДБУВСЯ ПЕРШИЙ НАБІР В АКАДЕМІЮ «РУХУ»

 

Понад 120 хлопчиків 2010-го року народження з 14 областей України взяли участь у першому етапі набору в Академію «Руху».

Одразу після реєстрації усі діти пройшли медогляд у лікаря клубу і лише після цього отримали шанс проявити свої найкращі якості на футбольному полі. Загалом для хлопців підготували 6 станцій: гра один в один, жонглювання м’яча, вправи на координацію, вимірювання швидкісних показників, гра у футбол та психологічний тест. 
 


Олег Гарас, керівник департаменту скаутингу та селекції ФК «Рух»: «Ми довго до цього йшли. Зробили великий шмат роботи, аби все пройшло вдало. Перший етап набору несе більш організаційний характер. Ми переглянули велику кількість дітей. 

Важливо звертати увагу на деталі. Є діти, які мають антропометричні дані, але не мають належної підготовки. Це потрібно помітити, щоб не списувати з рахунків хлопчика, який наразі щось не вміє. Завдання тренерського штабу – згодом навчити цих дітей. Ми повинні дивитися на природні дані, які є у хлопців. Багато дітей приїхали вже із певними навиками. 

Загалом буде чотири етапи набору. На першому етапі ми вирішили провести ігрові вправи для того, щоб визначити ігрові якості дітей. Другий етап буде вже більше оціночного характеру. Хлопці будуть здавати нормативи. Будемо визначати потенціал дітей. А от на третьому та четвертому етапах хлопчики вже будуть проходити тижневі збори, де ми матимемо можливість детально стежити за ними у тренувальному та ігровому процесах. 

Під час набору в нас працювала велика група тренерів та скаутів. Кожен відповідав за певний вектор роботи. Попереду на нас чекає велика нарада, на якій ми підіб’ємо, як-то кажуть, спільний знаменник і визначимося із хлопчиками, які пройдуть далі та будуть брати участь у другому етапі набору. 

Також хотів би звернутись до батьків та до тренерів, які привезли сьогодні дітей до нас на набір. Важливо, щоб усі розуміли, що перший етап є дуже важливим. Усі діти, які взяли у ньому участь, потрапили у нашу базу та в зону інтересів скаутів. За усіма ми будемо стежити. В жодному разі ніхто не буде ставити крапку на тих дітях, які не потраплять в Академію цього року. Хлопці по різному розвиваються фізіологічно. Можливо, хтось сьогодні не дотягує до певного рівня, але наступного року вже буде готовий конкурувати. Усі потрапили в наше коло інтересів, відтак, ми будемо пильно стежити за ними. Через рік або ж через два хлопці можуть потрапити в Академію «Руху».

Приємно потішила географія набору. Потрапити в Академію «Руху» намагалися хлопчики із 14 областей України. Деякі батьки привезли своїх дітей навіть з Донецької області. І той факт, що у потязі потрібно було провести більше доби, не став на перепоні. 

Ірина, мама учасника набору: «Справді, дорога була важкою, але на шляху до дитячої мрії немає перешкод. Ми мешкаємо у місті Бахмут Донецької області. Академія «Руху» нам дуже подобається. Атмосфера тут просто чудова. Сподіваємось, пройдемо набір та потрапимо в команду. Нам все дуже подобається». 

Під час роботи хлопчиків на футбольному полі за ними одночасно стежили майже двадцять тренерів та скаутів «Руху». Серед них і головний тренер молодіжної команди «жовто-чорних» Григорій Баранець. 
 


Григорій Баранець, головний тренер ФК «Рух» U-21: «Приїхали кілька дуже цікавих хлопчиків. Щонайменше десять дітей точно би виділив. Є технічні, швидкі, інтелектуальні гравці. Одразу помітно футбольні навики дітей. Елементарно навіть при прийомі м’яча чи коли дитина оббігає фішки. Потрібно пам’ятати й те, що дитячий футбол та дорослий дуже відрізняються. 

Усім цим хлопцям потрібно пройти ще дуже-дуже довгий шлях. Звісно, ми будемо раді, якщо талановиті діти будуть проходити цей шлях разом з нами в Академії «Руху», а згодом добиватися хороших результатів з основною командою. Але жодних прогнозів зараз робити не можна. Що буде з дітками через десять років і ким вони стануть знає лише Бог. Ми ж можемо лише гадати і фантазувати».

Після проходження психологічного тестування усі учасники набору отримали пам’ятні дарунки від футбольного клубу «Рух». 

Артур Устіянович, учасник набору: «Мені все дуже подобається. Тут дуже крута атмосфера. Отримав колосальне задоволення від процесу набору. Насправді, конкуренція дуже висока. Є багато талановитих футболістів. Гадаю, шанс, аби потрапити в Академію «Руху» в мене п’ятдесят на п’ятдесят. Фізично також потрібно бути дуже підготовленим, щоб пройти набір. Приїхав у Винники з Києва. Дуже сильно прагну потрапити саме в Академію «Руху», адже я впевнений, що це буде одна з найкращих академій Європи».

А вже наступних вихідних 29 та 30 травня набір в академію «Руху» пройдуть юні футболісти 2008 року народження. Аби взяти у ньому участь першочергово потрібно заповнити анкету за цим посиланням

Більше світлин із першого набору в Академію «Руху» ви можете переглянути в нашій галереї.

 


loading...

39 коментарів

  • А

    Арсен

    10 червня 2023 р., 21:34

    А коли Буде відбір

  • А

    Арсен

    10 червня 2023 р., 21:33

    Чи буде там школа

  • В

    Вітя

    12 січня 2023 р., 19:16

    380684531284

  • Д

    Денис

    5 серпня 2022 р., 23:54

    Є дуже велике бажання грати та навчатися у академії.15.01.2008

  • О

    Олександр

    8 липня 2022 р., 23:20

    Є дуже велике бажання грати та навчатися у академії.15.01.2006

Схожі новини