ІВАН ФЕДИК: «ЗАДОВОЛЕНИЙ ПЕРШИМ ЕТАПОМ ЗБОРІВ»

Головний тренер «Руху» – про призначення братів Баранців, плани на другий етап зборів, конкуренцію у складі та новачків команди.
 


–  Перший етап збору був більш адаптивним, а під час другого етапу вже будемо входити в основний режим. Гравці гратимуть понад 45 хвилин. Вже готуємось більш конкретно до чемпіонату. Робота буде інтенсивнішою. На хлопців очікує набагато важчий збір. Більшість молодих футболістів прагне проявити себе на дорослому рівні. Будемо все робити для того, щоб їм це вдалося, але все залежить від них. 

Дуже задоволений першим етапом зборів. Сподобалося, як футболісти працювали та віддавалися на тренуваннях. Особливо імпонувала робота досвідчених гравців, які показували приклад молоді. Спаринг проти «ЛеоКераміки» був інформативним, адже суперник оборонявся проти нас низьким блоком. Такий ритм для перших поєдинків – це нормально. Важливо було пригадати та налагодити ігрові взаємозв’язки. 

4-го та 5-го липня ми проведемо два контрольні спаринги. Зокрема, один з матчів відбудеться проти «Волині». Згодом зіграємо проти тернопільської «Ниви» та рівненського «Вереса». Також наприкінці збору заплановано ще два товариські матчі. В суперниках – «Прикарпаття» та «Агробізнес». Чим сильніший суперник на зборах, тим краще. Вважаю, що в нас будуть хороші спаринги. 

Олександр Грицай став головним тренером «ВПК-Агро». Я його з цим вітаю, адже це у будь-якому випадку підвищення для нього. Буду за нього вболівати. Тарас Гребенюк теж, у свою чергу, вирішив продовжити кар’єру в іншій команді. Відтак, я запросив у свій тренерський штаб братів Баранців, адже знаю їх дуже-дуже давно. У минулому сезоні, коли вони працювали із командою U-21, ми з ними багато співпрацювали. Фактично були одним штабом, адже багато футболістів із основної команди грали в молодіжці. Вони знають багатьох молодих гравців, відтак, будуть допомагати їм розвиватися. Віталій Романюк став старшим тренером, а з воротарями працюватиме Юрій Шевчук. Григорій та Борис Баранці будуть нам допомагати.

Конкуренція на воротарській позиції дуже висока. Окрім досвідчених голкіперів Бандури та Паньківа, є ще Віктор Бабічин та Юрій Герета. Молоді кіпери будуть також конкурувати за місце в основному складі. Хто буде сильніший – той буде грати. 

Із новачками команди Паньківим та Кузиком ми вже працювали раніше. Я добре знаю їхні можливості та сильні сторони. Те, що вони є львів’янами, також важливо для нас. Гадаю, Орест Кузик підсилить нашу гру в атаці. Наприкінці минулого сезону в нас не було серйозної конкуренції серед флангових нападників. Тим паче, на цій позиції відбувається постійна ротація. Ми хотіли б на інших позиціях також підвищити рівень конкуренції, але просто так ми нікого брати не будемо. Даватимемо шанс та можливість себе проявити на тренуваннях молодим футболістам. 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини