ІГОР ДЕДИШИН: «РІШЕННЯ РОЗПОЧАТИ ЧЕМПІОНАТ ЦЕ ВЖЕ СВОЄРІДНА ПЕРЕМОГА»

Коментар генерального директора «Руху» щодо підсумків Загальних зборів учасників УПЛ, на якому клуби одностайно проголосували: футболу в Україні – бути!

 

 

Кожен з клубів, які були присутні на сьогоднішній зустрічі у Будинку футболу, були єдині в одному: нам потрібно почати Чемпіонат. І не лише Української Прем’єр-ліги, а й і U-19, ПФЛ та ДЮФЛ. Дуже добре, що є спільна консолідована позиція клубів, ліг, Асоціації футболу та щонайголовніше найвищого керівництва нашої держави у цьому питанні. Усе це ми маємо робити, аби не загубити футболістів, клуби і в результаті не загубити футбол.

Питання, де саме проводити Чемпіонат, теж обговорювалось. «Рух», як і більшість клубів, висловився за те, щоб проводити його в Україні. Ми переконані, що футбол – невід’ємна складова українського суспільства. І тому футбол має жити за тими ж законами, за якими живе наше суспільство. Футбол під час війни – це своєрідний сигнал усім – Європі, яка нас підтримує, так і нашим ворогам – що Україна живе і готова жити повноцінним життям. Саме ж рішення почати цей чемпіонат у такий складний час це вже своєрідна перемога.

Вважаю, що у цей складний для нашої країни та в історії українського футболу час також потрібно продемонструвати єдність і в питанні єдиного телепулу. Питання централізації прав на трансляції як ніколи на часі і повинно бути врешті решт реалізованим. Якщо ми консолідуємось довкола цього питання зараз, то виграємо час. Так у майбутньому клуби і ліга матимуть розуміння, який продукт створювати, як його розвивати, як зробити так, щоб він користувався попитом на ринку.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини