ГРИГОРІЙ КОЗЛОВСЬКИЙ: «ЗАРАЗ НАМ УСІМ ТРЕБА БУТИ ОДНІЄЮ СІМ’ЄЮ»

Почесний Президент «Руху» у програмі Денисов Time – про війну, життя Академії та допомогу переселенцям.  

 

 

– Ніколи не міг би подумати, що в центрі Європи у 2022-му році може відбуватись таке. Вбивають мирних людей, гинуть діти. Нас убивають, як націю, тільки через те, що ми хочемо бути вільними, жити у демократичній країні і не хочемо бути рабами. Навіть у найжахливішому сні не міг би уявити, що таке може відбуватися у нашій країні. 

Я знаходжусь у Львові. Життя зупинилось, але є багато речей, якими потрібно займатись під час війни. Зараз у нас в Академії знаходиться кілька дитячих команд, в тому числі, з Херсона, Мелітополя, Одеси. Приїхали також деякі батьки, ми їх тут теж прихистили. Своїх дітей ми евакуювали за кордон, у Польщу. Зараз пробуємо домовитися з клубами-партнерами, щоб ті змогли прийняти й інших дітей, аби вони були у більшій безпеці. 

Всі ресторани, які були на базі, готують для біженців. Возимо обіди і на вокзал. Там зараз біда. Людей по 30-35 тисяч в день прибуває. Люди тікають з дому, ми допомагаєм, чим можем, купуєм продукти, готуєм, привозимо, роздаємо. Справа не в грошах, головне, щоб було що за ці гроші купувати. Львів у основному працює зараз на фронт. Щодня відправляємо туди автобуси із усім необхідним, бо нам ще гріх жалітися. Нас ця біда наразі лише ментально торкнулась, а Київ, Харків, Миколаїв, Суми та інші міста… там взагалі жах коїться. Зараз нам усім треба бути однією сім’єю, зберегти нашу свободолюбиву натуру, нашу демократію. У нас один лише варіант – вижити. Українці – народ сильний, після війни ми все відбудуємо.

Повне інтерв’ю почесного Президента «Руху» Григорія Козловського – у програмі Денисов Time.  

 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини