ГРИГОРІЙ КОЗЛОВСЬКИЙ: «НЕ БАЧУ ІНШИХ ВАРІАНТІВ, ОКРІМ ЯК ЗІГРАТИ НАСТУПНИЙ СЕЗОН В УКРАЇНІ»

Почесний президент «Руху» Григорій Козловський у програмі «Головна команда» на ТК «Футбол 1,2,3» поділився своєю думкою щодо відновлення УПЛ.

 

 

– Зараз у нас на передовій дуже багато фанатів футболу. Але у кожного є свій фронт. Ми як футбольна сім’я повинні бути поруч з військовими, бути єдиними і демонструвати усьому світу, що ми гідні європейці. Я не бачу інших варіантів, окрім того, щоб зіграти наступний сезон УПЛ в Україні.

Я знаю, що у Президента України є побажання, щоб футбол був у нашій країні. Якщо лідер нації у найважчі часи залишається в країні, то чому ми маємо кудись втікати? Ми маємо бути єдиними і брати приклад з лідера нації.

Ми маємо наочні приклади, як проводились чемпіонати під час військових дій. В 90-х роках у Хорватії була тяжка війна, але люди грали в футбол. Цим хорвати показали, що вони сильна європейська сім’я, яка разом йшла до перемоги. Ми також маємо продемонструвати, що ми генетично сильний народ. І якщо запитати думку хлопців на передовій, то думаю, що якусь радість футбол їм теж принесе. 

Щодо тих клубів, які мають багато легіонерів та воліють грати за кордоном, я би шукав соломонове рішення. Як варіант – дозволити зіграти кілька матчів в умовній Польщі. Я розумію інші клуби, у яких багато легіонерів, – вони будуть боятися їхати в Україну. Я буду за те, аби шукати компроміси, адже ми маємо бути зараз однією сім’єю.

Зараз у багатьох наших клубів будуть фінансові проблеми. Я думаю, що якщо ми зробимо колективне звернення від усіх клубів до провідних чемпіонатів Європи з проханням про фінансову допомогу, ми зможемо зібрати 10-20 мільйонів доларів. Не треба думати лише про УПЛ, у нас є Друга та Перша ліги, чемпіонат U-19, академії. На все це теж потрібні кошти. Я звертаюсь до усіх президентів клубів – давайте створимо колективне звернення до провідних європейських федерацій.

Я вважаю, що в такій складній ситуації у нас мають бути плани B та C. Ми маємо проводити чемпіонат з 16 командами. Але не дай Бог ситуація буде погіршуватись, ми повинні мати запасні варіанти проведення змагань, які будуть прописані в регламенті.

Щодо гри нашої збірної проти Шотландії, то я би порадив нашим гравцям послухати дві пісні: гурту «Ляпіс Трубецкой» «Воїни світла» та українську народну «Ой у лузі червона калина». Я думаю, що це додасть їм українського духу та патріотизму.

Думаю, що ми зіграємо за схемою 4-3-3. На воротах буде Бущан, в захисті Миколенко, Матвієнко, Забарний та Караваєв. В опорній зоні Степаненко, вище Зінченко та Маліновський, праворуч буде Ярмоленко, зліва – Циганков, а попереду Яремчук. Вважаю, що ми точно заб’ємо та точно пропустимо. І мені здається, що 90 хвилин буде замало, аби визначити переможця.
 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини