ГРИГОРІЙ БАРАНЕЦЬ: «У ФУТБОЛІСТІВ Є ВЕЛИКЕ БАЖАННЯ ПОТРАПИТИ У ПЕРШУ ТРІЙКУ»

Головний тренер «Руху» U-21 Григорій Баранець у коментарі клубному медіацентру підбив підсумки першого кола та проаналізував виступи команди. 

 

 

-Григорію, молодіжна команда «жовто-чорних» завершила сезон на позитивній ноті й пішла відпочивати на 4-ій сходинці у чемпіонаті. Ви задоволені таким проміжним результатом?

-Насамперед хотів би подякувати хлопцям за плідну працю та за те, що прислухалися до мене у складних ситуаціях. Ми гнули свою лінію впродовж усіх ігор. Важливо, що команда продемонструвала хорошу гру і, як наслідок, маємо добрий результат у турнірній таблиці після першого кола. Коли гравці перемагають, вони прогресують і на тренуваннях працюють з хорошим настроєм. Звичайно, ми задоволені цим результатом, але завжди потрібно прагнути більшого. Я бачив велике бажання у футболістів потрапити у першу трійку, тому хлопці були трохи засмучені нічийним результатом в поєдинку з «Олександрією». 

 

 

-Ви починали сезон у ролі помічника головного тренера молодіжки. Наскільки тоді був складним етап формування команди?

-Формування команди – це завжди складний процес, тому під час перших матчів було доволі важко. Хлопці ще були незіграні між собою. З основної команди завжди нам допомагали кілька гравців. Все ж із кожним наступним матчем вони демонстрували все кращу гру, а, відтак, і приходив результат. 

-У другому турі чемпіонату дублери «жовто-чорних» протистояли одноліткам «Шахтаря» й поступилася з рахунком 1:3. Тоді команді не вистачило досвіду?

-Якщо бути відвертим, то можу сказати, що у нашій команді такі гравці, що їм немає різниці, яка команда виходить проти них (Сміється). Вони повинні мати в голові розуміння того, що в кожному матчі потрібно демонструвати гру хорошого рівня. Головна їхня мета – потрапити в основну команду. Для цього їм необхідно показати результат своєї праці. У матчі проти ще одного гранда київського «Динамо» їм це вдалося зробити.

-Для вас стало несподіванкою призначення на пост головного тренера «Руху» U-21 по ходу сезону?

-Так, для мене це було неочікувано. Спершу я навіть не зрозумів чи це правда, чи це жарт. До мене подзвонив Президент клубу Григорій Козловський і запропонував очолити молодіжку. Я прийняв цей виклик, адже коли Президент телефонує особисто і говорить про те, що довіряє тобі, то ти точно не повинен відмовлятися від такої пропозиції. Своєю роботою я маю виправдати цей кредит довіри. 

 

 

-Для вас це перший досвід роботи у ролі головного тренера команди. Які перед вами стояли виклики?

-Мені було дещо легше очолити цю команду, адже я вже знав хлопців. Не потрібно було з ними знайомитись. Аналізуючи матчі та тренування,я бачив сильні і слабкі сторони як команди, так і кожного гравця окремо. Звичайно, коли я став головним тренером, то почав більше спілкуватися з хлопцями індивідуально. Це дало свій результат. Я зрозумів, що Василя Руніча можна використовувати у ролі нападника, а, наприклад, Остапа Притулу - як гравця середини поля або ж так і на фланзі. Прийшло чітке усвідомлення: якщо в нас будуть проблеми в нападі чи у півзахисті, то я зможу провести ротацію і наш малюнок гри кардинально не зміниться. 

-Які матчі у першому колі вам запам’яталися найбільше?

-Кожна гра мені дуже добре відклалася у пам’яті тому, що це мої перші матчі у якості головного тренера. Неодноразово переглядав їх та аналізував свої помилки та команди. Прагну, аби хлопці грали ще краще та прогресували. Дуже добре, що всі протистояння пройшли, як-то кажуть, на позитиві.

 

 

-Як ви гадаєте, наскільки великим є потенціал у футболістів вашої команди?

-Багато футбольних функціонерів та експертів звертають увагу на гравців молодіжного складу «Руху», тому, гадаю, у них є великий потенціал. Все ж найголовніше – це бажання футболістів: слухати, працювати та ставати сильнішим.

-Ви завершили перше коло чемпіонату на шестиматчевій безпрограшній серії…

-Так, насправді це важливо в першу чергу в плані психології футболістів. Також хотів би висловити великі слова подяки головному тренеру основної команди Івану Федику та наставнику юніорської команди Віталію Пономарьову. Я багато у них вчуся. Вони мені у всьому сприяють. Я чую їхні поради. Вони роблять багато для того, щоб мені не було складно працювати. У нас є дуже хороша співпраця. Іван Федик часто залучає до тренувань гравців з нашої команди, а Віталій Пономарьов постійно віддає кількох гравців з юніорського складу нам. Хороший результат нашої команди ми розділяємо між нами трьома.

-Як ви можете охарактеризувати стиль гри, який ви прививаєте молодіжній команді «Руху»?

-Ми граємо в атакувальний футбол. У більшості поєдинків команди нас зустрічали на своїй частині поля та віддавали нам ініціативу. Суперники грали або на контратаках, або ж сідали в нижню лінію оборони. Ми повинні грати комбінаційно із просуванням вперед. Також важливо правильно використовувати в матчах гру на флангах, аби проривати оборонні редути суперників. Такий футбол я хочу бачити.

 

 

-На вашу думку, молодіжна команда «Руху» зуміє боротися у другому колі за найвищі місця в чемпіонаті?

-Насамперед, кожному гравцю своєї команди я б побажав боротися за місце у основному складі головної команди. Згодом до нас прийдуть молоді гравці, які також повинні підростати. Найголовніше, щоб футболісти команди U-21 добивалися результатів на рівні УПЛ. Наша команда має бути для хлопців своєрідним трампліном.

-Відколи ви стали головним тренером молодіжки команда ще жодного разу не програла. В чому секрет?

-Це все фарт (Сміється).


loading...

1 коментарів

  • М

    Марта

    21 грудня 2020 р., 02:19

    ---

Схожі новини