ГРИГОРІЙ БАРАНЕЦЬ: «КОМАНДА НЕ ДЕМОНСТРУЄ СОЛІДНІСТЬ НАПРИКІНЦІ ГРИ»

Головний тренер молодіжки «Руху» проаналізував поєдинок з «Олександрією». 
 


– Хлопці провалили початок матчу тому, що не виконували установку на гру, не робили те, про що ми їх просили. Коли потрібно було віддавати передачу на фланг або ж виконувати діагональ, гравці зміщувалися у центр поля та втрачали м’яч. Дві обрізки і, як наслідок, два пропущені м’ячі за шість хвилин. Скажу відверто, добре що у дебюті зустрічі ми пропустили лише двічі. Два центральні оборонці перші хвилини матчу повністю провалили. Вони грали самі без команди. Ми знали, що Денису Слюсарю буде важко, адже він після травми, але не розраховували, що настільки. Після чергової контратаки в наші ворота я зрозумів, що потрібно щось змінювати, тому й замінив Дениса. 

Після двох пропущених м’ячів ми почали грати агресивніше всередині поля. Центральні захисники не пускали за спину нападників «Олександрії» та страхували флангових оборонців, які грали високо при атаці. З’явилася агресія та бажання, і ми переломили хід зустрічі. 

Не думаю, що на хлопців тиснув той факт, що вони могли стати достроково третіми в чемпіонаті. Найголовніше для них – виконувати установку тренерського штабу та грати з величезним бажанням. Тоді результат прийде. А вийти на поле просто з думками, що ми можемо перемогти і можемо здобути третє місце... Я їм наголошую завжди, що немає різниці, яке місце ми посядемо: третє, друге чи четверте. У кожній грі футболісти повинні доводити свою профпридатність. Вони не на цьому рівні повинні грати, а на вищому. Тут їх мають просто помітити і запросити виступати далі. Яка різниця, яке місце ми займемо?! В голові у гравців повинно бути лише бажання вдосконалюватися. 

Наскільки я розумію, то останнім часом вони без «прочухана» не можуть. Їх ще до гри, напевно, потрібно «гучним словом» налаштовувати. Ми всі разом вчимося на своїх помилках. Це вже не перша гра, коли ми маємо перевагу по ходу матчу і не можемо здобути перемогу. Команда не демонструє солідність наприкінці гри. Потрібно вмикати футбольні хитрощі: десь збити з пантелику суперника. Перемагаючи, ми починаємо боятися та хвилюватися за результат. Потрібно солідно завершувати матчі. Воротар повинен розуміти: коли команда перемагає, не потрібно нікуди поспішати в деяких випадках, а не брати м’яч і якнайшвидше його вводити в гру. Для чого? Дай перепочити своїм же партнерам по команді. 

Так, коли хлопці забили третій м’яч та вийшли вперед, позитивні емоції були в усіх. На лаві запасних усі раділи: і тренерський штаб, і гравці, які перебували на заміні. Летіли з криками радості. Але все трішки сумно завершилось. 

Гравець «Олександрії» забив фантастичний третій м’яч у наші ворота. Мені сподобалась гра суперника. В них хороша команда, у якій грають футболісти з бійцівськими якостями. В «Олександрії» поставлений силовий футбол. Ми це все прекрасно знали. Розуміли, що вони будуть грати в два нападники. Згодом вони перебудувались. Зіграли з характером та з душою цей матч.

Гра та кінцевий результат – це взаємопов’язані речі. Я задоволений, що ми змогли проявити характер та переламали хід поєдинку. Незадоволений тим, що не втримали переможний результат.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини