ФК «РУХ» ЗАПОЧАТКУВАВ ФОНД ДОПОМОГИ УКРАЇНІ

 

Благодійна організація отримала назву «Рух у Майбутнє». Її ключові завдання гуманітарна допомога тимчасово переміщеним особам, реабілітація дітей-переселенців, допомога українським лікарням, госпіталям та військовим. 

 

 

З першого дня війни футбольний клуб «Рух» спрямував усі свої зусилля та ресурси для допомоги українській армії та переселенцям. Втім, ми усвідомлюємо, що в цей складний для України час як ніколи важливо об’єднувати довкола однієї мети якомога більше людей, відтак, з’явилась ідея створити благодійний фонд, спрямований на допомогу тим, хто цього зараз найбільше потребує. 

Основною метою діяльності Фонду стане надання допомоги військовослужбовцям, біженцям, внутрішньо переміщеним особам, оздоровлення та реабілітація дітей-переселенців та військовослужбовців, надання гуманітарної та фінансової допомоги переселенцям. Одним із механізмів роботи благодійної організації буде також налагодження співробітництва з іноземними державами та міжнародними організаціями у сфері притулку, захисту біженців та осіб, які потребують додаткового захисту.

Першими до благодійного фонду «Рух у Майбутнє» долучились заслужений тренер України Мирон Маркевич, екснаставник «Руху» Іван Федик, відомий коментатор Віктор Вацко, блогер Дмитро Поворознюк та Михайло Кополовець. Саме вони завдяки своїм зв’язкам залучатимуть в організацію іноземних партнерів, які готові допомогти Україні. Також до роботи у фонді будуть залучені усі працівники клубу, академії та школи «Руху». Президентом благодійної організації став генеральний директор «Руху» Ігор Дедишин.   

 

 

Ігор ДЕДИШИН, генеральний директор ФК «Рух» (Львів): «Не могли залишитись осторонь подій, які відбуваються в Україні. Ми маємо можливість, бажання та натхнення допомагати тим, хто цього зараз потребує. Сподіваюсь, це також стане прикладом і для інших клубів та спортивних організацій гуртуватись і об’єднувати свої зусилля заради людей, особливо, дітей, які постраждали від війни. Вдячний, що на нашу ініціативу відгукнулись відомі люди. Це означає, що ідея створення такого фонду є доброю та матиме успіх у майбутньому. Віримо, що наш внесок у загальну перемогу України теж буде важливий. Вже провели перші збори засновників фонду. Список учасників далеко не повний, адже організація відкрита для тих, хто матиме бажання долучитись. Нам важливо було зробити перший крок запустити юридичну процедуру реєстрації фонду. Далі ми сподіваємось, що дуже багато людей будуть залучені до його діяльності. Маємо багато хороших ідей і спробуємо їх усі реалізувати на практиці». 

 

 

Мирон МАРКЕВИЧ, заслужений тренер України: «Я з 2014-го року займаюсь волонтерством, часто їздив на схід. А зараз така ситуація в Україні, що йде повномасштабна війна. Тому потрібно докладати ще більше зусиль. У мене є багато друзів з-за кордону та України, які бажають допомогти. Один з основних напрямків допомога лікарням, госпіталям, закупівля апаратів та медикаментів. І звичайно ж, реабілітація молодих футболістів. Особливо, зі східних областей, до цих дітей потрібна подвійна увага. Саме тому й виникла така ідея – створити фонд, щоб усе було прозоро і люди знали, що ми тут робимо. Зі свого боку, зроблю усе можливе, щоб це запрацювало».

 

 

Іван ФЕДИК, екснаставник ФК «Рух» (Львів): «Ми об’єднані однією ідеєю і будемо допомагати дітям-переселенцям. Власне, саме тому фонд так і називається «Рух у майбутнє», адже діти це наше майбутнє. Маємо зробити так, щоб наші діти перестали боятись і дивилися впевнено у наступний день. Для цього будемо робити максимум, щоб залучити до фонду закордонних партнерів, які прагнуть надати свою підтримку Україні».

 

 

Віктор ВАЦКО, футбольний коментатор: «Ідея створення фонду народилась у Ігоря Дедишина та Івана Федика. Ми країна, атакована агресором. Агресором, який потужніший за нас за всіма критеріями. І єдиний спосіб перемогти у цій війні це якщо ми будемо єдиним цілим, коли вся нація буде об’єднана і працюватиме заради перемоги. Хтось воює, хтось лікує, хтось готує їжу, хтось кожен день виходить на роботу і таким чином підтримує економіку нашої країни… Кожен із нас має зараз зіграти на своїх сильних якостях. Ті люди, які тут зібрались, мають свої можливості, свій ресурс для того, щоб бути корисним для нашого суспільства. Бути корисними людям, які вже постраждали від війни, великій кількості дітей, які як ніхто зараз потребують допомоги. Допомога це теж частина війни, це теж важлива місія, якою, власне, і буде займатись наша організація. Це класна ідея та відповідальна місія. Я впевнений в людях, з якими ми розпочинаємо цю справу в їх порядності, свідомості, чистоті і щирості їх намірів, тому я з ними».

Михайло КОПОЛОВЕЦЬ, учасник фонду допомоги Україні «Рух у Майбутнє»: «Скажу про себе: буду там, де можу бути корисний людям. Зараз багато обездолених, розірваних сімей, які потребують допомоги. Поодинці ми слабкі, але коли ми разом, то набагато сильніші. Коли ми разом, у нас більше можливостей. Тому цей благодійний фонд є дуже важливим. Не всі можуть воювати, але можна допомагати і по-іншому. А публічні люди насамперед мають таку можливість, мають серйозні зв’язки за кордоном. Я бачу запал в очах цих людей і радий, що зараз тут. Час тяжкий, але в нас немає іншого виходу, ми маємо це пережити, маємо бути сильними і допомагати. Тільки так ми можемо вистояти і вибороти нашу незалежність».

 

 

Долучитись до Фонду допомоги Україні «Рух у Майбутнє» може кожен охочий. Контактні телефони: +380 (68) 890 28 44 (Микола); +380 (93) 441 87 34 (Павло).


loading...

39 коментарів

  • А

    Андрій

    20 січня 2023 р., 13:42

    Потрібні ліки для пенсіонерів Детралекс 1000-2шт., Эпадол Нео 1000мг -2шт, Фенибут 250мг-2шт, Магне-В6 - 2шт, Эзолонг -40 - 2шт, Алахол - 3шт, Серрата - 3пластины по30шт.

  • О

    Олена

    20 січня 2023 р., 13:42

    Добрий день! Потрібна допомога пенсионерам тел 0975211257. Потрібні продукти харчування, засіби гігієни, лекарства. Каптопрес 25 мг, Ксарелто 20, Ларнамин 5 гр в гранул. Тиотриазолин в амп.по 25 мг . Магнію сульфат-дарниця р-н д/ін. 250мг/мл амп. 5мл №1(10)

  • Ю

    Юрій

    20 січня 2023 р., 13:40

    Добрий день! Потрібні продукти харчування та засоби гигиени для пенсіонера-інваліда та медикаменти небивал,флюконазол 100, ,мефенаминка(мефенаминовая к-та, Найс,уронефрон(Уролесан),) Юрій 097-84-55-823

  • Н

    Наталія

    20 січня 2023 р., 13:39

    Добрий день! Потрібні продукти харчування, засіби гігієни, лекарства для інваліда 2 групи та пенсионера. Левана 2 мг, триплексам 5/1, 25/5, алора таблетки, декрестол 2000 мг,глиятон капсулы, роксера 10 мг , максибаланс капсулы Наталья +380509804726

  • Н

    Наталія

    21 жовтня 2022 р., 08:32

    Добрий день. Ми сім'я ВПО з Херсона. Чоловік має інвалідність та двоє дітей (13 - 20р.). Зараз проживаємо в м.Вараш на Рівненщині.Виплат від держави ледве вистачає на житло. Роботу знайти важко. Хочу попросити будь-якої допомоги: фінансової, чи гуманітарної ( продукти харчування, засоби гігієни та побут.хімії, теплий одяг (взуття 40-41р. одяг 48 - 52 р., зріст молодшої доньки 179 см?)?. Будемо дуже вдячні.

Схожі новини