ФК «РУХ» ОФІЦІЙНО ЗАСТЕРІГАЄ УАФ: КЛУБ ГОТОВИЙ ПРИПИНИТИ СВОЄ ІСНУВАННЯ!

І це не ультиматум, і не погроза, це – констатація факту!
 


Офіційна заява футбольного клубу «Рух»!

Відбулось чергове свавілля в українському футболі, яке вкотре продемонструвало, як «Цар всія футболу» і Вадим Костюченко в ручному режимі «управляють» футболом. Сьогодні, 9-го липня 2021 року, Служба стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ оприлюднила новий «Cписок стадіонів, які відповідають структурним критеріям чотирьох категорій УАФ». Згідно цього списку, зокрема, стадіон «Україна» позбавлено 3-ї категорії та переведено до 2-ї, а, відтак, проводити поєдинки Української Прем’єр-ліги на ньому не дозволяється. 

За дивним збігом, чутки та приватні дзвінки зі стін Будинку Футболу про таку перспективу з’явилися у футбольному середовищі одразу після того, як ФК «Рух» задекларував саме стадіон «Україна» як головний стадіон для проведення домашніх матчів під час процедури атестації на сезон 2021/2022, а саме рішення – безпосередньо у відповідь на спільний лист трьох професійних клубів Львова до Прем’єр-ліги та ПФЛ України про готовність координовано планувати свої домашні матчі на цьому стадіоні та спільно готувати його до цих матчів.

Тільки вдумайтесь: стадіон, на якому ще недавно грала свої офіційні матчі Національна команда України з футболу, стадіон, на якому УЄФА проводила матчі Групового етапу Ліги Європи (так – саме УЄФА, а не клуби-учасники є відповідальними організаторами матчів цих змагань), стадіон, поле якого і до нині залюбки резервують суперники чоловічої та жіночої Національних команд та клубів-учасників Єврокубків для позарегламентних передматчевих тренувань у Львові – визнано непридатним для проведення матчів української Прем’єр-ліги.

Без пояснень. Без вказання, що такого катастрофічного раптово сталося з інфраструктурою стадіону. Бо ще декілька місяців тому, коли УАФ вперше затверджувала списки стадіонів за категоріями – було можна. А тепер, через декілька місяців, уже, виявляється – ні.

Страшний буревій, що недавно пронісся над Львовом, на стадіоні «Україна» не повалив нічого. Інших катаклізмів – теж не було. Так що ж сталося? Та й, нарешті, до чого тут наш клуб?

ФК «Рух» до недавнього часу не висловлював свого інтересу до проведення домашніх матчів на стадіоні «Україна». Та й зараз не має такого стратегічного довготривалого інтересу. Після виходу до Прем’єр-ліги клуб уклав угоду та добросовісно намагався згідно неї проводити домашні матчі сезону 2020/2021 рр. на «Арені Львів». 

Процеси руйнування стосунків розпочалися на початку 2021 року не з нашої ініціативи. Нове керівництво Арени спільно з Українською Асоціацією Футболу вирішило «повісити» на львівські клуби-учасники УПЛ левову частину витрат на підготовку стадіону до матчів Національної збірної, що планувалися на березень, та ще й примусово виселило їх із свого ж стадіону, повністю поламавши календар змагань елітної ліги національних змагань з футболу. 

Хочемо нагадати, що «Арену Львів» побудували на землі, яка належала громаді міста Львова, за кошти львів’ян. А з місцевого бюджету було виділено понад 120 мільйонів гривень на початок будівництва і на проект стадіону. Це все свого часу, як і частку міста в статутному капіталі ДП «Арена Львів», було абсолютно безкоштовно передано в державну власність. І тепер київське «керівництво» викручує руки львівським клубам та намагається позбавити львівських вболівальників права відвідувати матчі за участю команд УПЛ на головному стадіоні Західної України.

Також нагадаємо усім небайдужим та і чиновникам УАФ про те, яке беззаконне рішення виніс Комітет з питань стадіонів спільно з Комітетом національних збірних 1 березня 2021 року. Вдумайтесь: Комітети УАФ заборонили клубу, у якого діючий договір зі стадіоном, проводити матчі на цьому стадіоні. А далі більше: іншим рішенням Комітет з питань стадіонів УАФ дає дозвіл на проведення матчу під егідою УПЛ на стадіоні СКІФ, який не внесений в Реєстр стадіонів, на яких можна проводити матчі УПЛ. І після цього ці люди нас вчать, як «футбол любити і розвивати»?

А далі змінилися і умови подальшого співробітництва з «Ареною Львів» для клубів. Окрім суттєвого збільшення орендної ціни, стадіон вирішив залишити за собою право самостійно і безконтрольно використовувати у прохолодну пору року дорогі енергоносії, змушуючи при цьому платити за це клуби. Коли бракує розуму і професіоналізму в прагматичних підходах до утримання футбольного поля – розум і професіоналізм вирішили замінити електроенергією за чужий кошт. Це – не партнерство. А елементарне здирництво. 

Природньо, ФК «Рух» не погодився на такі умови і був змушений шукати альтернативні засоби участі у змаганнях ПЛ. Власне таким, змушеним кроком, котрий, водночас, продемонстрував, спільне розуміння і компроміс між, здавалось би, супротивниками на місцевому футбольному полі, стало рішення 3-х клубів проводити домашні матчі на стадіоні «Україна». І тепер включено безпрецедентно нахабний адмінресурс, котрий, без сумніву, стимулюється з найвищих кабінетів Будинку Футболу. 

Жоден чиновник – ані урядовий, ані футбольний – за 10 років палець об палець не вдарив, щоби хоча б завершити здачу в експлуатацію шалено дорогого об’єкту, вартість якого в процесі будівництва зросла в рази у порівнянні з проектною (якщо хто не знає – «Арена Львів» і до нині не здана в експлуатацію). За 10 років не зроблено нічого, щоби якось по-господарськи комерціалізувати і вдихнути реальне життя у цілком холостий об’єкт посеред поля – вирішили адмінресурсом змусити платити за свою бездіяльність тих, хто щиро і самовіддано намагається підтримувати і розвивати футбол у місті Львові. А керівники УАФ при цьому ще й вирішили методами слона у посудній лавці засвідчити «хто у домі господар». 

Звичайно, ФК «Рух» та ПФК «Львів» мали план «Б» і при проходженні атестації подали стадіон «Україна» як домашню арену на новий сезон. Але відбулась закулісна змова керівництва «Арени Львів» та Української асоціації футболу, яка полягає в тому, щоб змусити львівські клуби грати там, де прагнуть саме вони.

Рішення по стадіону «Україна» – абсолютно замовне! Його замовник, ми твердо переконані – «Цар всія футболу». Виконавець замовлення – Вадим Костюченко. Мета замовлення – показати, хто «рулить» в нашому футболі, хто тут патрон і до кого треба приходити на поклін і з ким вирішувати питання. Сміємо нагадати шановним панам з УАФ: львів‘ян ще ніхто на коліна не ставив і не поставить. Можете в цьому не сумніватись!

Підтвердженням замовного характеру рішення по «Україні» є те, що у переліку стадіонів 3-ої категорії залишилися арени, на яких, на відміну від стадіону «Україна», відсутній підігрів, відповідне освітлення, через що вони не могли повноцінно приймати матчі Чемпіонату УПЛ у минулому сезоні. До вашої уваги загальновідомі приклади:

1. Стадіон у Чернігові, на якому відсутній підігрів, повністю аварійна трибуна і відсутня супутня інфраструктура, – 3-ї категорії. 

2. Стадіон «Авангард» в Ужгороді, на якому відсутній підігрів, система освітлення і не відповідає ще багатьом критеріям УПЛ, – також 3-ї категорії. 

3. На НТК ім. В. Баннікова, який не має 3-ї категорії, в разі потреби, яку звісно ж визначає УАФ (читай «Цар всія футболу»), можна проводити поєдинки УПЛ;

4. Є також багато запитань і до стадіонів у Кропивницькому, Черкасах, Миколаєві. Але вони теж 3-ї категорії.
 

Справу по стадіону «Україна» «склепали» на коліні, в найкоротший час, бездоказово, в найкращих традиціях НКВД. А УАФ перетворилась в Політбюро ЦК КПРС. Це не структура, яка розвиває футбол, це структура, члени якої відверто паразитують на футболі і вважають себе повелителями і вершителями доль в українському футболі. 

Нагадаємо шановним панам з УАФ, що ФК «Рух» отримав від Комітету атестації футбольних клубів Атестат на право участі в УПЛ в сезоні 2021/2022 р.р. з основним стадіоном для домашніх матчів саме стадіоном «Україна». Для цього на вимогу Комітету з атестації клуб надав договір зі стадіоном і всі необхідні документи.

Ніхто навіть не намагався зобразити конструктивний підхід до справи. Якщо й справді є якісь недоліки в діяльності стадіону «Україна», то їх, у робочому режимі, можна назвати і дати час на усунення. А тут просто «без суду і слідства», без обговорення і дискусій. 8-го липня на стадіон прибула «інспекція» в складі двох геть рядових клерків, а 9-го липня (чи встигла ця «інспекція» повернутись до Києва і надати звіт про свій візит до Львова?) – стадіон «Україна» вже позбавлено 3-ї категорії.

Таким чином, на футбольний клуб «Рух» здійснюється жорсткий тиск з боку УАФ, яка своїм рішенням може знищити ще один клуб УПЛ, стерти його з футбольної мапи України. Переїжджати і грати домашні матчі на стадіоні іншого міста і ставати черговим клубом-безхатьком наміру не маємо. 

Працювати і віддаватися на благо і розвиток футболу у такій системі – немає сенсу. Відтак, офіційно заявляємо, якщо до 3-го туру УПЛ, в якому «Рух» повинен зіграти перший домашній матч у новому сезоні, керівництво УАФ не дозволить проводити матчі УПЛ на стадіоні «Україна», «Рух» та професійна дитяча Академія клубу припинять свою діяльність. 

Думай-ТЕ!

Вирішуй-ТЕ!

P.S. Сьогодні ж, навздогін рішенню УАФ про позбавлення стадіону «Україна» 3-ї категорії, керівництво «Арени Львів» надіслало ФК «Рух» нову «комерційну» пропозицію – збільшивши орендну плату за один матч ще на 30% - до 270 тис. грн. за матч. Це, мабуть, «комісія» керівництву УАФ за лобіювання інтересів?


loading...

9 коментарів

  • Т

    Тарас

    11 липня 2021 р., 12:47

    Я би на місці руху вже ніколи не грав на арені львів. За таку ціну хай там хтось інший грає. Хай ліпше козловський свій стадіон на 10тис побудує

  • A

    Artem.

    10 липня 2021 р., 18:20

    Я болельщик Динамо. А также поддерживаю Рух! Интересная молодая команда со своей школой. А Мирон Маркевич для мене найкращий тренер!

  • С

    Сергій

    10 липня 2021 р., 13:22

    Прокатаємо в сміттєвому контейнері цього пана - клерка від футболу?

  • П

    Петро

    10 липня 2021 р., 08:08

    Вся корупція боїться публічності. Президет руху, моя велика підтримка не згладжує кути а відкрито через медіа показує свою незгоду та несправедливість яка є. Думаєте це просто в Україні. Ми зараз бачимо наслідки. Після таких дій цих дармоїдів з УАФ (можливо не всі дармоїди щоб не обідити) ми можемо вірити що ці люди здатні ефективно керувати футболом в нашій країні? Після цих скандалів із збірною із Олімпіком і тд. Люди у яких є совість просто йдуть у відставку. Залишається тільки сміття. Прикро та соромно. Потрібно підтримати команду Рух!

  • L

    Luchp

    9 липня 2021 р., 22:52

    Знову хочуть напхати свої кишені за рахунок інших команд.Нажаль,я не здивований,не 'щимлять' тільки шахтар і динамо!

Схожі новини