ФК «РУХ» І BRAINSFIRST РОЗПОЧИНАЮТЬ СПІВПРАЦЮ

Футбольний клуб «Рух» і BrainsFirst (Нідерланди) спільно з місцевим партнером «Офісом Футбольних Інновацій» оголошують про початок першого в Україні партнерства у сфері аналізу когнітивних здібностей гравців Академії клубу та команди U-19.

Воно стартує з нового сезону, який розпочнеться в липні 2023-го року. Додавання когнітивних даних до профілю гравців Академії є основною цінністю збору даних BrainsFirst.

 

 

ПРО BRAINSFIRST

BrainsFirst BV заснували 2012-го року в Амстердамі (Нідерланди) для визначення унікальних когнітивних функцій елітних футболістів. З 2014-го року збір, аналіз та інтерпретація даних призвели до значного збільшення використання когнітивних показників для відбору гравців в академіях.

 

 

Із 2020-го року клуби в Німеччині, Бельгії, Англії, Іспанії, Японії, Норвегії та Мексиці використовують програмне забезпечення компанії у процесі рекрутингу талантів. Довгостроковий клієнт компанії – АЗ (Алкмаар) – першим в історії Нідерландів став переможцем Юнацької ліги УЄФА з командою U-19.

Ігор ДЕДИШИН, генеральний директор ФК «Рух»: «Наш футбольний клуб дуже толерує сучасні підходи в розвитку та вихованні дітей, а також новітні технології. І саме тому розпочав активну роботу зі створення Центру спортивної науки, медицини та реабілітації. Ми стараємося максимально автоматизувати й оцифровувати всі процеси в клубі завдяки новітнім технологіям. Вважаю, що когнітивні дані стають усе популярнішими в сучасному футболі, тому BrainsFirst буде дуже корисним для хлопців, які вже грають у нашій Академії та в команді U-19. Аналізуючи їх потенціал і дані, ми зможемо сприяти успішному розвитку кар’єри наших гравців у професійному футболу. Ми раді розпочати нашу співпрацю з BrainsFirst».

 

 

Максим МІХАЛЬКОВ, засновник «Офісу Футбольних Інновацій»: «Вважаю, що саме технології повинні стати конкурентною перевагою для розвитку українського футболу сьогодні. Brainsfirst – це важливий інструмент, який допомагає виявити гравців, які здатні заграти топ-рівні в майбутньому та правильно направити ресурси клубу на їх розвиток. Додаючи когнітивний аналіз, ми покращуємо якість пошуку та розвитку молодих талантів. Дуже раді, що першим клубом в Україні став саме «Рух», який зараз має найсучаснішу футбольну академію в країні та системно розвиває молодих гравців, даючи їм шанс заграти на найвищому рівні».

Йенс УРЛБАУЕР, директор з розвитку бізнесу в BrainsFirst: «У визначенні таланту, поточні досягнення молодого гравця часто приймаються за головний показник, в той час як на це мають сильний вплив інші чинники, такі як фізичний розвиток. Додавання когнітивної складової до визначення таланту дає спортивній організації краще уявлення про майбутній потенціал гравців і дозволяє побачити більшу перспективу для кожного таланту. Ми раді співпрацювати з першим українським футбольним клубом і підтримувати ФК «Рух» у створенні комплексного профілювання гравців».


loading...

0 коментарів

    Схожі новини