ФІНСЬКИЙ ТАБІР ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ

 

Учасники першого навчально-спортивного кемпу від благодійного фонду «Рух у Майбутнє» уже у Фінляндії!

Навчально-спортивний табір створений для школярів віком від 7-ми до 15-ти років. Більшість із них діти, тимчасово переміщені з областей України, де зараз тривають запеклі бойові дії, та батьки яких служать у ЗСУ. Дітки у супроводі сестер, матерів та бабусь уже третій день мешкають на базі Західно-Фінляндського Коледжу у місті Гуйттінен, що неподалік Гельсінкі. Тут впродовж трьох наступних тижнів вони будуть вчити англійську мову з викладачами університету, займатись спортом з професійними тренерами та пізнавати культуру Скандинавії. Фіни влаштували нашим землякам дуже гостинний прийом. До прикладу, мер міста Гуйттінен Юркі Петломаа особисто зустрів дітей та влаштував поїздку на контактну ферму.

Наталя ЦМОЦЬ, координатор благодійних навчально-спортивних таборів фонду «Рух у Майбутнє»: «Один з пріоритетних напрямків благодійного фонду – формування психо-емоційного розвитку дітей, спортивне виховання і навчальний процес. Адже саме діти – це наш рух у майбутнє. Ідея благодійних таборів виникла якраз на основі того, що дітям потрібен розвиток. Наші діти мають бути орієнтовані на європейські цінності, отримувати якісну освіту, мають бути психологічно стійкими та у хорошій фізичній формі».

Проект навчальних таборів реалізовується за підтримки мерії міста Гуйттінен, українсько-польської фундації «IIASC» за сприяння БФ «Рух у Майбутнє». Вже найближчого понеділка наступна група дітей вирушить у табір в Румунію, також свою співпрацю у цьому напрямку фонду пропонують й інші країни, зокрема, Франція, Швейцарія та Австрія.


loading...

1 коментарів

  • П

    Павло

    24 червня 2022 р., 14:15

    Скажіть, чи не потрібні волонтери аніматори у табори для заняття з дітьми?

Схожі новини