ЧЕМПІОНИ! «РУХ» U-19 ПЕРЕМІГ «ЧОРНОМОРЕЦЬ» І ВДРУГЕ ПОСПІЛЬ ВИГРАВ ЧЕМПІОНАТ УПЛ

 

Після того, як юніори «Руху» обіграли на виїзді «Чорноморець» (2:0), вони стали недосяжними для переслідувачів у турнірній таблиці. Тож «жовто-чорні» другий сезон поспіль стали чемпіонами України серед молодіжних команд!

Гості зі Львова традиційно від початку поєдинку взяли м’яч під свій контроль. У перші хвилини у львів’ян непогано виходив пресинг. Зокрема, таким чином обікравши оборонців одеської команди, на ударну позицію вийшов Русяк і з-за меж карної зони потужно вистрелив – лише поперечка врятувала господарів.

На 19-ій хвилині Столярчук пройшов правим флангом, прострілив у штрафний майданчик, де Теслюк ефектно п’ятою намагався переправити м’яч у ворота, однак заробив лише кутовий. Після подачі з корнера головою пробивав Савчук – над поперечкою.

На 32-ій – Теслюк заробив штрафний удар. Столярчук навісив поближче до воріт суперників, після чого Холод мав дві нагоди пробити: спочатку головою – заблокував захисник, а повторно ногою – повз рамку воріт.

А на 35-ій хвилині «рухівці» таки домоглися свого. Відібравши м’яч на правому фланзі, швидко перевели його до Теслюка, той в один дотик переадресував його на Столярчука, Андрій же фактично вивів сам-на-сам із голкіпером Непейпієва, який не залишив шансів воротарю «Чорноморця» – 0:1.

Перед самим свистком на перерву одесити отримали право на перспективний штрафний удар. Після прямого пострілу по воротах майстерність продемонстрував воротар «Руху» Ледвій, який ліквідував загрозу, відбивши м’яч.

Другий тайм проходив за тим же сценарієм: переваг львівської команди та спроби загострень біля воріт «Чорноморця», а з іншого боку – розрахунок на контргру.

На 55-ій хвилині після розіграшу штрафного, який заробив Квасниця, відбулася ціла серія ударів від футболістів «Руху», проте гравці команди господарів заблокували більшість із них, таким чином відчайдушними зусиллями «погасивши пожежу» у своєму штрафному майданчику.

Далі небезпечно головою пробивав Теслюк майже впритул, однак воротар одеситів відбив удар. Згодом Касарда ефектно в підкаті відібрав м’яч у суперника, розхитав декількох захисників «Чорноморця» та намагався поцілити в ближній кут, проте цей епізод завершився тільки кутовим.

«Рухівці» продовжували накочувати хвилі атак на ворота одеситів, господарі ж пробували відповідати контратаками й ударами з дальніх дистанцій, яким бракувало влучності. Під час однієї з атак Панченко, який вийшов на заміну, ударом головою зловив на протиході воротаря, але того підстрахував захисник, який вибив м’яч із порожніх воріт.

Уже на закінчення компенсованого часу Кітела впевненим ударом із пенальті встановив остаточний рахунок гри – 2:0 на користь львівської команди. Одинадцятиметровий заробив Касарда, який після довгого паса від штрафного майданчика «Руху» втік від захисника, а той завалив його на газон.

Отож, «жовто-чорні» перемогли з рахунком 2:0. Таким чином підопічні Михайла Дячука-Ставицького зберегли відрив у 5 очок від «Динамо» та за тур до закінчення молодіжної ліги стали чемпіонами України!

 

 

Чемпіонат юнацьких команд УПЛ. 29-ий тур.

«Чорноморець» U-19 (Одеса) – «Рух» U-19 (Львів) – 0:2 (0:1).

28 травня 2023 року. Одеса, стадіон «Люстдорф».

Гол: Непейпієв, 35; Кітела, 90+5 (пен.).

Попередження: Теслюк, 50.

«Рух» U-19: Ледвій, Савчук, Холод (Герега, 84), Товарницький, Кітела (кап.), Бойко, Русяк (Рогачов, 84), Столярчук, Непейпієв (Боцьків, 84), Квасниця (Касарда, 55), Теслюк (Панченко, 68).


loading...

0 коментарів

    Схожі новини