БОГДАН БОЙЧУК: «ДУЖЕ РАДИЙ, ЩО ЗВІЛЬНИЛИ ХЕРСОН, ЧЕКАЮ НА ПРОДОВЖЕННЯ»

Півзахисник «Руху» Богдан Бойчук розповів про свої емоції після звільнення Херсона українськими військовими.

 

 

26-річний футболіст «жовто-чорних» Богдан Бойчук є уродженцем Херсонської області, його родина, друзі та знайомі опинилися в окупації ще від початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну.

Після того, як стало відомо, що Херсон деокупований, Богдан розмістив фотографію зі синьо-жовтим прапором у сторіз свого інстаграму.

 

 

«Я дуже радий, емоції переповнюють, – зізнався півзахисник «Руху». – Херсонці давно чекали на прихід Збройних сил України. Сподіваюся, що наші військові продовжуватимуть у такому ж дусі та невдовзі звільнять решту території Херсонської області».

Річ у тому, що родичі Богдана Бойчука мешкають у Голій Пристані Скадовського району Херсонської області. Ця територія ще перебуває під тимчасовою окупацією. Приблизно 14-тисячне місто (станом на 2020-ий рік) розташоване на лівому березі Дніпра за 15 кілометрів напряму через Дніпро та притоки, але автомобільними дорогами – 44 кілометри.

 

 

До речі, деякі колаборанти й окупанти повтікали з Херсона саме в Голу Пристань, однак безпечно там себе не почувають. Свою окупаційну адміністрацію переправили в Генічеськ – це більше, ніж 200 кілометрів від обласного центру.

«Мої батьки виїхали з Голої Пристані, зараз перебувають у безпечному місці та збираються приїхати сюди, якимось чином перебратися до мене, хоча це досить складний процес», – розповів Бойчук.

У Голій Пристані, на окупованій території, в нього залишився дідусь.

«Рідко буває з ним зв’язок. Востаннє ми спілкувалися тиждень тому, якщо не більше», – зазначив футболіст «Руху».

Він додав, що на його малій батьківщині чекають на звільнення їхніх міст і сіл від російських загарбників і зараз з оптимізмом сподіваються на якомога швидшу деокупацію.

«Коли українські війська остаточно звільнять територію Херсонської області, тоді планую відвідати рідні місця, про які добре пам’ятаю з дитинства», – підсумував Богдан Бойчук.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини