БОБІР АБДІХОЛІКОВ – ГРАВЕЦЬ «РУХУ»

Футбольний клуб «Рух» підписав контракт із 23-річним нападником збірної Узбекистану Бобіром Абдіхоліковим.

 

 

Футболіст уклав угоду із «жовто-чорними» терміном на 3 роки з можливістю пролонгації ще на рік. За «Рух» нападник виступатиме під 16-им номером. Попереднім клубом Абдіхолікова був узбецький «Насаф».

У структурі клубу із Карші нападник був з 2015 року. За цей час гравець провів понад 100 матчів в узбецькій Суперлізі та забив у ворота суперників 37 м’ячів. У складі ФК «Насаф» ставав срібним (2017) та бронзовим (2016) призером Суперліги. Також Бобір виступав у Азіатській Лізі чемпіонів. 

За національну збірну Узбекистану Бобір Абдіхоліков зіграв 3 поєдинки. Також нападник виступав за юніорську та молодіжну збірні, у яких загалом забив 24 голи. 

Авторитетне видання Transfermarkt оцінює 23-річного нападника у 900 тисяч євро, що робить його найдорожчим футболістом «жовто-чорних».

 

 

Бобір Абдіхоліков, гравець ФК «Рух»: «Дуже радий стати гравцем «Руху». Прагну допомагати клубу якісною грою та забитими м’ячами. З нетерпінням чекаю на перше тренування. У мене позитивні емоції. У мене були пропозиції з інших клубів на кращих умовах, але гроші для мене не головне. Прагну рости, як футболіст та проявити себе в Європі у хорошому чемпіонаті. Для мене «Рух» – це, так би мовити, трамплін. В УПЛ грають такі клуби, як «Шахтар та «Динамо», а це демонструє високий рівень чемпіонату. 

Раніше під 16-им номером виступав Максим Шацьких. Саме тому я обрав собі цей ігровий номер. Максим – це легенда узбецького і українського футболу. Мені імпонувала гра цього гравця. Знаю, що він раніше грав за «Рух».

Насамперед мені потрібно пройти період адаптації. А далі моя справа забивати голи і робити все для того, щоб клуб перемагав. Я дуже хочу зіграти проти «Шахтаря», адже це сильна команда. З нетерпінням чекаю на свій дебют. Головний тренер сказав мені, що на тренуванні оцінить мою функціональну підготовку і після того прийме рішення, поїду я на гру чи ні».  

 

 

Володимир Лапіцький, спортивний директор ФК «Рух»: «Перш за все, Бобір Абдіхоліков – гравець збірної Узбекистану. Цей футболіст у свої 23 роки вже встиг зробити собі ім’я у своїй країні та за її межами. Це нападник хорошого рівня. Надіюсь, у найближчому майбутньому він заявить про себе в українському чемпіонаті. Над цим трансфером працювали у клубі всі. Велике спасибі працівникам департаменту скаутингу та селекції, адже вони зробили велику роботу для того, щоб Бобір опинився у нашому клубі. За цим гравцем ми стежили ще з вересня. Ми конкурували з іншими клубами, які хотіли бачити цього узбецького таланта у своїх рядах. Ми дуже раді, що Бобір обрав саме нас. Ми зробимо все для того, щоб його адаптація пройшла доволі швидко.

До Президента клубу, генерального директора та до мене телефонував Максим Шацьких. Він є легендою узбецького футболу. Максим давав нам рекомендацію щодо Бобіра Абдіхолікова. Попросив йому допомогти, адже людина вперше приїхала грати в іншу країну. Для будь-якого легіонера дуже важливий етап адаптації. В нього є старший партнер в українському футболі в особі Максима Шацького, тому йому є на кого рівнятися та чиї рекорди бити».


loading...

1 коментарів

  • Х

    Хамраев Назрулла

    21 лютого 2021 р., 09:42

    Хорошее приобретение! Отличный форвард. Удачи Бобир(в переводе с узбекского означает Тигр). Планку поднимешь не ниже Максима Щацкого поднимешь!

Схожі новини