АРТЕМ ЯШКІН: «НАМАГАЄМОСЬ РОЗВИНУТИ ІНДИВІДУАЛЬНІ ЯКОСТІ КОЖНОГО ФУТБОЛІСТА»

Старший тренер команди АФ «Рух» U-14 Артем Яшкін лише влітку почав роботу у нашій Академії та разом із хлопцями переміг у Відкритому чемпіонаті ДЮФЛ Львівщини. Підсумки сезону від Артема Яшкіна – у матеріалі медіацентру «жовто-чорних». 
 


ПРО ПОЧАТОК РОБОТИ В АКАДЕМІЇ «РУХУ»

Умови для роботи на Академії просто розкішні. В нас дуже згуртований та кваліфікований колектив. Працювати тут – одне задоволення. Я почав свою роботу з командою U-14 в липні. Спершу склалось враження, що команда дуже хороша. Згодом, коли почав працювати з нею, розгледів певні проблеми, які потрібно було виправляти. В такому віці діти роблять помилки, є певні недопрацювання у технічному аспекті. Ми це все намагаємось виправити. Помітно, що процес формування наших хлопців, як футболістів, триває. Кожен з них прогресує. Як наслідок, маємо певні результати. 

ПРО ВІДКРИТИЙ ЧЕМПІОНАТ ДЮФЛ ЛЬВІВЩИНИ

Якщо говорити відверто, то наші показники у турнірній таблиці відповідають нашій грі. Рівень цих змагань був не настільки високим, як би хотілось. На жаль, цьогоріч Дитячо-юнацька футбольна ліга України не проводилась. Багато команд, які задавали тон в Україні, не брали участь у змаганнях. І це справді велика проблема для дитячого футболу. Враховуючи усі обставини, можна із впевненістю сказати, що це дуже добре, що проводився Відкритий чемпіонат Львівщини. Було буквально кілька хороших ігор. Ми цей турнір розглядали крізь призму перегляду усіх наших гравців. Кожен футболіст грав, фактично, однакову кількість часу. Було помітно, хто на що здатен. Певною мірою це було таке знайомство з командою. У нас не було завдання перемогти в чемпіонаті будь-якою ціною. Під час матчів ми напрацьовували певні ігрові схеми. Хлопці втілювали на полі те, що ми від них вимагали. Можу сказати, що їм це вдавалось. У підсумку, ми забили 37 м’ячів за 7 ігор та не пропустили жодного. Здобули максимальний результат. 
 


ПРО ФІЛОСОФІЮ РОБОТИ ТРЕНЕРСЬКОГО ШТАБУ 

Справа не в тому, який я проповідую футбол, як тренер. Головне завдання нашого тренерського штабу – прогрес кожного футболіста. Якщо прогресуватимуть усі гравці, то команда буде ставати вищого рівня. У цьому віці ми не створюємо команду-кулак, щоб вона громила усіх суперників. Ми намагаємось розвинути індивідуальні якості кожного футболіста. Ось це наше головне завдання. 

ПРО ЗИМОВИЙ КУБОК ДЮФЛ

У Зимовому кубку ДЮФЛ ми грали серед команд на рік старших від нашої. Насамперед це відчувалось у фізичному плані. Так, труднощі були, але ми намагалися нівелювати переваги старших гравців швидкістю мислення, швидкістю руху м’яча. Потрібно було бути на крок попереду від суперників. У Зимовому кубку ДЮФЛ ми відчули конкуренцію, якої не було у Відкритому чемпіонаті Львівщини. Ми здобули три перемоги і усі ці поєдинки провели на хорошому рівні, із правильним настроєм та емоціями. Запам’яталась гра проти «УФК-Карпати», які у підсумку перемогли на груповому етапі. Ми їх перемогли з рахунком 2:1. Але це був певною мірою і переломний момент. Після цього матчу хлопці напевно подумали, що вони можуть зменшити до себе вимоги. Після цього програли гру, де точно не мали втрачати очки. У підсумку ми посіли третє місце та не зуміли пробитися у наступний етап. Є моменти, де потрібно ще багато працювати, як в технічному плані, так і в психологічному. 
 


ПРО РОЗВИТОК ГРАВЦІВ 

Я не буду нікого індивідуально виділяти серед гравців. Але справді, є футболісти, чий прогрес помітний неозброєним оком. Вони додали у футбольному плані дуже сильно. Звичайно, є хлопці, які залишились на тому ж рівні, що й кілька місяців тому. Є й такі гравці, які певною мірою регресували. Не знаю точно, з яких причин. Можливо, наразі вони не розуміють вимог, а комусь, напевно, заважає лінь. У цьому віці дуже важлива психологія дітей. Хтось опускає руки, коли втрачає місце у складі. Хтось бачить на своїй позиції сильнішого гравця і втрачає мотивацію та приймає це як належне. Такого не повинно бути. Якщо ти втратив місце, то потрібно його повертати. Футбол – це дуже конкурентне середовище. Футболісти повинні доводити, що вони найкращі в кожному тренуванні, в кожній грі. У нашій Академії є психологи, які працюють з гравцями. Можу вас запевнити, що ми точно розберемось із причинами і виправимо їх. Якщо аналізувати ситуацію в команді загалом, то я задоволений цим пройденим етапом. Є командний прогрес, як в розумінні гри, так і в технічних аспектах. Хлопці в цьому віці нестабільні. Сьогодні у них один настрій, завтра ­– інший. Тому й відбуваються такі коливання. Якщо узагальнити і проаналізувати цей проміжок часу від липня по грудень, то суттєво більше є саме позитивних моментів у прогресі команди.

ПЛАНИ НА МАЙБУТНЄ

У новому році плануємо взяти участь у міжнародних турнірах. Щоправда, зараз ще не має усіх деталей та термінів. Наразі хлопці пішли на канікули. В Академії знову зустрінемось 16 січня. Кожен гравець отримав план індивідуальної роботи від наших тренерів з фізпідготовки та наші рекомендації. 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини