АФ «РУХ» – ПЕРЕМОЖЦІ LEO CUP СЕРЕД ЮНАКІВ 2012-ГО РОКУ НАРОДЖЕННЯ

 

Підопічні Сергія Матвєєва та Маркіяна Шкраби у матчі за золото перемогли однолітків із Івано-Франківська з рахунком 4:1.

Цими вихідними у Винниках, на стадіоні імені Богдана Маркевича, відбувся дитячий турнір Leo Cup U-11. За трофеї змагалися 32 команди з усіх куточків України. Цього разу золото у Golden та Silver League вибороли «рухівці». «Жовто-чорних» на турнірі представили 6 команд: Академія Футболу «Рух» U-11, ДЮСШ «Рух» U-11, молодші учасники «Рух» U-10 та три команди «Рух» 40-ої школи, одна з яких – у складі спортсменів 2013-го року народження.

На шляху до чемпіонства в Golden League команда Академії футболу «Рух» без поразок взяла верх над суперниками у групі, після чого в півфінальному матчі на підопічних Сергія Матвєєва та Маркіяна Шкраби очікувало «жовто-чорне» дербі. Юні спортсмени здолали однолітків із команди ДЮСШ «Рух»-2012, а у фінальному двобої, із рахунком 4:1, впевнено перемогли івано-франківський «Ураган».

Варто відзначити й успіх чемпіонів Silver League – «Рух» 40-а школа 2013 року народження. Команда Олега Штурина і Миколи Довгополюка наймолодша на турнірі, втім, це не завадило їм боротися зі старшими суперниками на рівних. У фінальному матчі, після рахунку 3:3 в основний час, «рухівці» у серії пенальті перемогли на рік старших спортсменів із команди ФК «Львів».

Юні учасники давно мріяли відвідати тренувальну базу «Руху» та перевірити свої сили на великих змаганнях.

Даниїл Козак, гравець ФК «Ураган» (м. Івано-Франківськ): «Ми дуже хотіли потрапити на територію Академії «Руху», тому коли приїхали сюди – всі зраділи. Мені сподобався турнір Leo Cup, атмосфера неймовірна! Хотів би повернутися сюди в наступному році, але вже коли закінчиться війна».

Палкі вболівальники без упину підтримували своїх фаворитів, чим надавали їм впевненості та мотивації.

Артем Миронов, батько гравця команди «Рух» 40-а школа U-10: «Ми вже не вперше беремо участь на Leo Cup. Турнір як завжди – на високому рівні. Звісно, ми не забуваємо, що в країні йде війна. Такі змагання відволікають дітей від щоденних жахливих новин, що надзвичайно важливо для них. Діти – це наше майбутнє, тому про них ми повинні дбати першочергово».

Високий рівень спортсменів 2012-2013 років народження відзначили й тренери команд-учасниць.

Маркіян Шкраба, тренер АФ «Рух»: «В такому юному віці помітно безліч індивідуально сильних та розумних дітей, з якими потрібно багато працювати, щоб розвивати ці якості. Звичайно, тут не обходиться й без роботи тренерів. Видно, що з юними футболістами займаються і змалечку ставлять якісну гру».

Наступний турнір Leo Cup U-10 відбудеться вже цього тижня з 2-го по 4-е вересня серед спортсменів 2013 року народження.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини