11 ФУТБОЛІСТІВ «РУХУ» ВИКЛИКАНІ У ЗБІРНІ УКРАЇНИ U-21 і U-19

Футбольний клуб «Рух» уперше в своїй історії делегує у збірні України таку кількість гравців, 11 збірників одночасно – це рекорд для «жовто-чорних».

 

 

Запрошення у молодіжну збірну України (U-21), яку очолює Руслан Ротань, отримали захисники Ростислав Лях, Денис Слюсар, Віталій Роман, Роман Дідик і півзахисник Марко Сапуга.

У збірну України U-19, яку тренує Сергій Нагорняк, викликали воротаря Юрія-Володимира Герету, захисників Андрія Кітелу, Богдана Слюбика, Віталія Холода та півзахисників Олега Федора, Євгена Пастуха.

Таким чином тренери українських збірних різного віку звернули увагу на успішні виступи молодих футболістів «Руху» в чемпіонаті УПЛ і Юнацькій лізі УЄФА, тож «жовто-чорні» мають шанс показати себе на новому рівні та спробувати закріпитися в національних командах України.

U-21: ТОВАРИСЬКІ МАТЧІ В ГРУЗІЇ

У межах підготовки до фінального турніру Євро-2023 (U-21) молодіжна збірна України в період із 15-го до 22-го листопада проведе навчально-тренувальний збір у Грузії, під час якого зіграє два контрольні поєдинки.

19-го листопада підопічні Руслана Ротаня зустрінуться з молодіжною збірною Ізраїлю, а 21-го – з молодіжною збірною Грузії. Початок обидвох матчів на полі Tbilisi Sea Technical Center Stadium – о 16.00 за київським часом. Суперники «синьо-жовтих» також є учасниками Євро-2023 (U-21): Грузія – господар, а Ізраїль у відборі випередив Польщу й Угорщину (у групі), а також Ірландію (у плей-оф).

За підсумками жеребкування Україна на Євро-2023 (U-21) потрапила до групи В, де зустрінеться з Румунією, Іспанією та Хорватією. Перший поєдинок – проти хорватів (21-го червня, Бухарест), після цього – проти румунів (24-го червня, Бухарест) та іспанців (27-го червня, Бухарест). 

U-19: ВІДБІР НА ЄВРО-2023 У ШВЕЦІЇ

Команда, яку очолює Сергій Нагорняк із неділі, 13-го листопада, розпочне тренувальний збір у польському Жешуві, а згодом – із 17-го до 23-го листопада – візьме участь у кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи 2023-го року.

«Синьо-жовтні» потрапили до групи 3, де зустрінуться зі Швецією, Кіпром і Косовом. Матчі відбуватимуться у шведських Норрчепінгу (стадіон «Остготапортен») і Лінчепінгу («Лінчепінг Арена»).

Календар матчів за участю збірної України U-19 такий (час початку – київський)

ДатаМатчЧас
17.11.2022Україна – Косово15.00
20.11.2022Україна – Кіпр15.00
23.11.2022Україна – Швеція20.00

 

Дві команди кожної групи та найкращий володар 3-го місця (за результатами матчів із першою та другою командами групи) навесні 2023-го року приєднаються в елітному раунді відбору до Португалії. Мальта здобула пряму перепустку до фінальної стадії на правах господаря турніру. Туди ж потраплять переможці семи груп еліт-раунду.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини